Bedriftsstandarder: Fordeler Og Ulemper

Innholdsfortegnelse:

Bedriftsstandarder: Fordeler Og Ulemper
Bedriftsstandarder: Fordeler Og Ulemper

Video: Bedriftsstandarder: Fordeler Og Ulemper

Video: Bedriftsstandarder: Fordeler Og Ulemper
Video: Hvad er fordele og ulemper ved strømpeforing 2024, Kan
Anonim

Bedriftsstandarder forutsetter at det skapes en enhetlig atferdsmodell for personalet. De skaper grunnlaget for selskapets kultur, dikterer verdiene, bestemmer arbeidsnormene i et team og tilpasser ofte til og med utseendet og egenskapene til de ansattes arbeidsdag.

Bedriftsstandarder: fordeler og ulemper
Bedriftsstandarder: fordeler og ulemper

Fordeler med bedriftsstandarder

Oftest brukes bedriftsstandarder i store selskaper hvis ledelse vil at alle teammedlemmer skal føle seg som en del av det samlede systemet. Takket være bruken av denne metoden blir teamet til en slags familie og kontoret til et hjem. Personalets holdning til arbeid endres også: de ansatte føler et stort ansvar overfor kolleger og overordnede og anstrenger seg for å vinne andres respekt og tillit.

Arbeidsflyter gjøres enklere og mer effektive gjennom bruk av bedriftsstandarder. Alle ansatte er godt klar over "spillereglene" i selskapet og følger dem strengt, noe som bidrar til å unngå mange problemer forbundet med konflikter i teamet. Videre lærer hver ansatt det grunnleggende i det adopterte hierarkiet og sitt eget ansvar, takket være det er mulig å unngå misforståelser som fører til mer alvorlige problemer.

Bedriftsstandarder gjør det lettere for ansatte å svare på vanlige situasjoner. I dette tilfellet er personalets handlinger forenklet så mye som mulig, så arbeidsdagen går uten irriterende forsinkelser og alvorlige feil.

Hvorfor bedriftsstandarder er dårlige

Ansatte, spesielt nykommere, blir ikke alltid vant til bedriftens standarder. Noen mennesker begynner å gjøre opprør og ønsker ikke å følge et helt sett med regler og begrensninger, mens andre frykter at de vil gjøre en feil og vil bli straffet for det. I både første og andre tilfeller risikerer selskapet å miste en verdifull ansatt. Det er spesielt vanskelig for erfarne fagpersoner som har jobbet i et annet selskap i lang tid og er vant til forskjellige atferdsnormer i et team for å studere bedriftsstandarder.

Bedriftsstandarder tvinger folk til å følge samme mønster. Dette er praktisk for de som bare trenger å følge enkle ordrer. Imidlertid, hvis det oppstår en situasjon der arbeidstakere må ta initiativ eller ta en beslutning i et ikke-standardmiljø, vil det sannsynligvis oppstå problemer. For kreative team der individualiteten til hver person er viktig, er strenge bedriftsstandarder ganske enkelt kontraindisert.

Hvis det er for mange standarder, skaper det uunngåelig byråkrati, noe som kan komplisere arbeidet i selskapet betydelig og forårsake mange spørsmål for nykommere. Det er derfor det er bedre å velge de viktigste øyeblikkene som er mest betydningsfulle for selskapet og angi nøyaktig dem, uten å føre personalet inn i en stiv ramme.

Anbefalt: