Hvordan Delegere Myndighet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Delegere Myndighet
Hvordan Delegere Myndighet

Video: Hvordan Delegere Myndighet

Video: Hvordan Delegere Myndighet
Video: Den grundlæggende lederuddannelse 2024, Kan
Anonim

Delegasjonsferdigheter bør være besatt av ansatte på alle ledelsesnivåer. Effektiviteten i teamets arbeid avhenger direkte av hvor korrekt lederen kan gjøre dette. I tillegg sparer en slik ferdighet lederens tid, bidrar til å utvikle personell profesjonelt, avlaster spenninger i teamet og gjør ansatte mer ansvarlige. Så hva er den rette måten å delegere myndighet på?

Hvordan delegere myndighet
Hvordan delegere myndighet

Bruksanvisning

Trinn 1

Effektiviteten av myndighetsdelegering er basert på at folk har en tendens til å bedre løse problemene de takler daglig. Når du delegerer myndighet, gir du ikke en oppgave, men ber om å ta på deg en del av ansvaret. Hva er den beste måten å gjøre dette på? Først av alt - velg den rette personen du vil delegere noen av maktene til. Dette bør være en kvalifisert person som er godt kjent med det du vil betro ham. Samtidig er det ønskelig at han er på laveste organisasjonsnivå - dvs. deltok direkte i slikt arbeid, men som underordnet.

Steg 2

Først må den ansatte være forberedt. Gi ham en klar ide om resultatet av aktivitetene som han har fullmakt til. Ta ned fristene for arbeidet, prosedyren for rapportering for det, samt rammene der han kan ta initiativet. Kanskje han må redegjøre for hvert trinn i arbeidet, eller kanskje du vil gi ham full handlefrihet.

Trinn 3

Gi den ansatte all den informasjonen som er nødvendig for arbeidet, og la en rekke problemer løses alene. Du bør imidlertid ikke gi delegaten unødvendige fullmakter og rettigheter. Dette kan føre til misbruk av dem. Ikke overvåke den underordnede for nøye. Vær mer oppmerksom ikke på fremdriften i arbeidet, men på resultatet oppnådd.

Trinn 4

Delegér aldri bare hyggelige eller ubehagelige oppgaver. Du må tilordne noe ikke bare når du er overbelastet med arbeid, men hele tiden. Og ikke vær redd for å gi underordnede vanskelige oppgaver - de stimulerer profesjonell vekst, ansattes ansvar og hjelper til med å forberede etterfølgere for visse stillinger. Ansvar som ikke kan delegeres fullt ut inkluderer ansettelse og oppsigelse, å ta lønnsbeslutninger og sikkerhetsspørsmål.

Trinn 5

Hvis en ansatt i ferd med å fullføre en oppgave har stanset og prøvd å returnere den delegerte myndigheten, må dette stoppes. Forklar for ham at han selv må gjennomføre avgjørelsene. La den ansatte alltid forstå utsiktene for en bestemt jobb. Å vite at en belønning venter ham - økonomisk belønning, forfremmelse eller anerkjennelse, vil den ansatte vise mer initiativ og flid i sitt arbeid.

Anbefalt: