Hvordan Veilede En Kollega I Pensjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Veilede En Kollega I Pensjon
Hvordan Veilede En Kollega I Pensjon

Video: Hvordan Veilede En Kollega I Pensjon

Video: Hvordan Veilede En Kollega I Pensjon
Video: Hva kan folk på gata om sparing i fond? 2024, April
Anonim

Pensjon oppfattes annerledes av mennesker. Noen synes pensjon er en velfortjent hvile, men for noen er det en grunn til depresjon. Derfor er det så viktig å se en kollega riktig den siste arbeidsdagen, og prøve å skape det mest gunstige miljøet.

Hvordan veilede en kollega i pensjon
Hvordan veilede en kollega i pensjon

Bruksanvisning

Trinn 1

Det første trinnet er å bestemme hvor du skal tilbringe ferien. En restaurant eller kafé er det beste stedet å sende en kollega på pensjon. Noen ganger tar den avgangsmedarbeideren selv over hovedorganisasjonen og inviterer alle kolleger hjem eller dekker bordet direkte på jobben.

Steg 2

For at utsendelsen skal gå bra, anbefales det å ansette en spesiell programleder som organiserer moroa. Imidlertid, hvis samlinger på kontoret eller hjemme skal være et nært team, vil en ekstern presentatør se latterlig og upassende ut.

Trinn 3

Ikke gjør kollegaens farvel til en rekke konkurranser og underholdning. Det vil være hyggeligere for en eldre person å snakke med yngre kolleger, godta gratulasjoner, lytte til skål til ære for ham, huske morsomme hendelser på jobben. Likevel er det fortsatt behov for et lite underholdningsprogram. Medarbeidere kan forberede en gratulasjon i vers eller i form av en sang til høytidens helt, en slik gratulasjon vil perfekt utfylle gaven. En bukett er også et godt tillegg til en gave, og den kan presenteres for både mann og kvinne. Bare en bukett for en mann skal være litt strengere.

Trinn 4

Forresten, anbefales det å diskutere gaven eller gavene med den avtroppende kollegaen på forhånd. Hvis det er noe han eller hun vil motta, er det verdt å gi det. Hvis den fremtidige pensjonisten nekter å gi uttrykk for sine ønsker, er det bedre å gi ham en stor gave etter å ha kastet av seg hele laget. Dette alternativet er alltid bedre enn en haug med unødvendige pyntegjenstander fra hver av de ansatte.

Trinn 5

I stedet for en gave kan du bare gi penger i en konvolutt. Men det er fortsatt bedre å følge en slik universell gave med en slags minneverdig ting som vil være hos personen i lang tid og vil minne ham om den gode tiden som er brukt i kretsen av kolleger. Et diplom, medalje eller gravert klokke er et godt alternativ.

Trinn 6

Under festen skal hver ansatt takke den avgangskollegaen for det felles arbeidet og hjelpen han kunne gi. Du skal ikke holde slike taler fra et papir, oppriktige ord høres alltid mye bedre ut.

Trinn 7

Det er veldig vanskelig å pensjonere en sjef. I dette tilfellet må du bestille et rom i en restaurant eller kafé. Det anbefales å skape en varm, men høytidelig atmosfære slik at alle tilstedeværende føler seg så komfortable som mulig.

Anbefalt: