Hvordan Få Et Matrikkelnummer For Land

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Et Matrikkelnummer For Land
Hvordan Få Et Matrikkelnummer For Land

Video: Hvordan Få Et Matrikkelnummer For Land

Video: Hvordan Få Et Matrikkelnummer For Land
Video: KEA_F21_Re21_Projektopstart_Overføre et projekt til en template_V04 2024, April
Anonim

Matrikkelnummeret tildeles tomter av matrikkelregistreringsmyndighetene. Derfor, for at nettstedet ditt skal ha et slikt nummer, må det settes på matrikkelregisteret. Det er også nødvendig for andre formål (for eksempel for å utføre transaksjoner med land).

Hvordan få et matrikkelnummer for land
Hvordan få et matrikkelnummer for land

Bruksanvisning

Trinn 1

For å få et matrikkelnummer for en tomt, legg det på matrikkelregisteret. For å gjøre dette, kontakt matrikkelregistreringsmyndigheten på stedet for tomten din med en søknad om matrikkelregistrering av eiendommen. Det er viktig å gjøre dette så snart som mulig hvis det er planlagt noen landtransaksjoner. Uten matrikkelnummer vil du for eksempel ikke registrere eierskap til det.

Steg 2

Samle et sett med dokumenter som må legges ved søknaden. Den:

1. passet ditt (hvis det brukes personlig)

2. en landmålingsplan (hvis den ikke er der, vil det være nødvendig å organisere en landmåling og motta den).

I noen tilfeller kan det være nødvendig med andre dokumenter. De er oppført i føderal lov "On the State Real Estate Cadastre" av 24. juli 2007, i artikkel 22. For eksempel, hvis du ikke klarer å søke matrikkelregistreringsmyndigheten personlig, kan din representant gjøre dette ved fullmakt fra advokat. Han må legge ved en fullmakt til seg selv, en kopi av passet og presentere passet.

Trinn 3

Kadastralregistreringsorganet er forpliktet til å ta en beslutning om å registrere nettstedet eller nekte å gjøre det innen 20 dager fra datoen for aksept av søknaden og dokumentene. Det er også mulig å avbryte matrikkellregistreringen (hvis nødvendige dokumenter ikke sendes inn, er det motsetninger mellom informasjon om nettstedet osv.). Avslag kan bare oppnås i tilfeller som er bestemt av lov - de er spesifisert i artikkel 27 i den føderale loven "On the State Real Estate Cadastre". Hvis du er uenig i årsaken til avslaget, har du rett til å utfordre avslaget i retten.

Trinn 4

Hvis nettstedet ditt er lagt på matrikkelregistrering, kan du få et matrikkelpass for det fra matrikkelfirmaet. Det vil indikere matrikkelnummeret som er tildelt nettstedet. Det er dannet som følger: først er nummeret på matrikkeldistriktet, deretter matrikkelregionen, deretter kvartalet og deretter tomten. Disse tallene er atskilt med kolon.

Trinn 5

Hvis du trenger å motta flere eksemplarer av matrikkelpasset, angir du dette på forhånd i søknaden (i kolonnen "antall eksemplarer"). Hvis du ikke kan vises for dokumentene, kan du motta dem per post.

Anbefalt: