Hvordan Innstille Tvangsfullbyrdelsesprosedyrer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Innstille Tvangsfullbyrdelsesprosedyrer
Hvordan Innstille Tvangsfullbyrdelsesprosedyrer

Video: Hvordan Innstille Tvangsfullbyrdelsesprosedyrer

Video: Hvordan Innstille Tvangsfullbyrdelsesprosedyrer
Video: slab Reinforcement process step by step || watch 2024, April
Anonim

Suspensjon av tvangsfullbyrdelsesprosedyrer kan igangsettes av en gjenvinner, en skyldner, en namsmann, en domstol eller et annet organ som har utstedt tvangsdokumentet.

Hvordan innstille tvangsfullbyrdelsesprosedyrer
Hvordan innstille tvangsfullbyrdelsesprosedyrer

Bruksanvisning

Trinn 1

Tvangsfullbyrdelsesprosedyrer suspenderes enten etter behandling av søknaden til den berørte personen, eller direkte ved avgjørelsen fra domstolen som utstedte håndhevelsesdokumentet eller namsmannen, når han har myndighet til å gjøre det.

Samtidig er det forhold der tvangsfullbyrdelsesprosedyren nødvendigvis blir suspendert, og det er tilfeller der spørsmålet om suspensjon overlates til retten eller namsmannen.

Steg 2

Så en domstol, voldgift eller generell jurisdiksjon suspenderer uten tvil tvangsfullbyrdelsesprosedyrer hvis det er fremmet krav om frigjøring fra beslag av eiendommen som straffen er pålagt; hvis det er sendt inn en søknad om å bestride resultatene av vurderingen av den beslaglagte eiendommen; dersom namsmannskontorens avgjørelse om innkreving av ytelsesgebyret bestrides.

Fullbyrdelsesprosedyrer kan bli suspendert av retten hvis:

- en rettskjennelse eller en rettslig handling som er underlagt henrettelse bestrides;

- skyldneren er på en lang forretningsreise;

- søknader om å utfordre namsmannens eksekutor ble akseptert for produksjon;

- det ble sendt inn en søknad for å avklare bestemmelsene i utøvende dokument, metode og prosedyre for utførelse.

Trinn 3

Tilfeller med obligatorisk suspensjon av tvangsfullbyrdelsesprosedyrer fra en namsmannskontor inkluderer:

- skyldnerens død og tilstedeværelsen av hans juridiske etterfølgere;

- tap av gjeldsevne

- skyldnerens deltakelse i fiendtligheter osv.

- behandling av retten av skyldnerens krav om utsettelse, avdragsplan eller fritak for innkreving av ytelsesgebyret.

Sakene når fullbyrdelsesprosessen kan bli suspendert av namsmannen, er:

- å finne skyldneren under behandling i en innlagt medisinsk institusjon;

- søk etter en skyldner-borger;

- tilstedeværelsen av en forespørsel fra en skyldner som gjennomgår militærtjeneste ved verneplikt.

Trinn 4

Innholdet i søknaden om suspensjon av tvangsfullbyrdelsesprosedyren er ikke klart fastslått av loven, men det er åpenbart at den må inneholde informasjon om søkeren (skyldneren), gjenvinneren (til fordel for hvilken saksbehandling ble innledet under den utøvende dokumentet), namsmannen, i hvis prosedyre det utøvende dokumentet er.

Søknaden skal også angi detaljene i tvangsfullbyrdelsesprosedyren (nummer, dato for innvielse), detaljene i det eksekutive dokumentet (for eksempel navnet på domstolen, datoen for avgjørelsen som fullbyrdelsesdokumentet ble utstedt), begrunnelsen for suspensjon av forhandlinger (for eksempel utfordring av fullbyrdelse), henvisninger til forskrifter som regulerer spørsmål om suspensjon av tvangsfullbyrdelsesprosedyrer (for eksempel paragraf 1 i del 2 i artikkel 39 i den føderale loven "Om tvangsfullbyrdelsesprosesser").

Hvis søknaden er signert av en representant for den interesserte, er en tilsvarende fullmakt vedlagt den.

Trinn 5

Søknaden sendes til retten som utstedte fullbyrdelsesdokumentet, eller til retten ved namsmannen - eksekutoren. Søknaden sendes til namsmannen, som er ansvarlig for håndhevelsesdokumentet, hvis det er lovfestet at det er han som tar beslutningen om å suspendere den (se artikkel 40 i den føderale loven "On Enecution Proceedings").

En søknad om suspensjon av tvangsfullbyrdelsesbehandling behandles innen ti dager. Basert på resultatene av behandlingen av søknaden, utsteder retten en kjennelse, og namsmannen - en kjennelse.

Trinn 6

Tvangsfullbyrdelsesforhandlinger skal suspenderes i en periode som er tilstrekkelig til å eliminere omstendighetene som var grunnlaget for suspensjonen.

Tvangsfullbyrdelsesprosedyren gjenopptas på forespørsel fra den som saksøker eller skyldneren, og først etter at årsakene eller omstendighetene som tjente som grunnlag for suspensjonen, ble eliminert. En søknad om gjenopptakelse av søksmålet sendes til retten eller til namsmannen som suspenderte henrettelsen.

Trinn 7

Gjennomføringen av avgjørelsen om ileggelse av en administrativ sanksjon kan bare suspenderes hvis aktor legger inn en protest mot en avgjørelse som er trådt i kraft i tilfelle administrativ lovbrudd i perioden - inntil anken blir vurdert. Imidlertid kan fullbyrdelsen av en administrativ straff i form av arrestasjon eller suspensjon av aktiviteter ikke suspenderes selv om det er protest fra aktor.

Anbefalt: