Hvem Har Den Lengste Ferien

Innholdsfortegnelse:

Hvem Har Den Lengste Ferien
Hvem Har Den Lengste Ferien

Video: Hvem Har Den Lengste Ferien

Video: Hvem Har Den Lengste Ferien
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, April
Anonim

I henhold til arbeidskoden i Den russiske føderasjonen har alle ansatte som det er inngått en arbeidsavtale med, inkludert de som jobber deltid, rett til en årlig betalt permisjon på minst 28 kalenderdager. Men loven foreskriver også tilbud om fortrinnsrett ekstra løv for visse kategorier arbeidere.

Hvem har den lengste ferien
Hvem har den lengste ferien

Hvem har rett til tilleggspermisjon i henhold til loven?

Siden ikke alle ansatte jobber under de samme forholdene, sørger Russlands føderasjonskode for noen kategorier av retten til ytterligere betalt permisjon. Så i ytterligere 2 uker, i tillegg til de foreskrevne 4, kan de som jobber i Nord-Nord eller andre steder, sidestilles med dem i deres, ærlig talt, ikke veldig gunstige, klimatiske forhold. De som, i henhold til en offisielt gitt ordre, jobber i uregelmessig arbeidstid, så vel som de som utfører arbeid av spesiell art, assosiert med spesiell fysisk eller psykisk stress, kan stole på ekstra permisjon. Ytterligere permisjon gis også for de som jobber i farlige og farlige næringer.

I noen områder, for eksempel i embetsverket, avhenger permisjonen av mange faktorer - tjenestetid, stilling og rangering, tilgjengeligheten av en vitenskapelig tittel.

Sektorbestemmelsene gir også tilleggspermisjon, som for eksempel gis til arbeidstakere innen vitenskap og utdanning - lærere og professorer, de som er ansatt i statlig eller kommunal tjeneste. Ytterligere dager til hovedferien kan gis til noen sosiale lag av arbeidere. Så for eksempel kan den mottas av en person som har tittelen "Veteran of Labor" eller en forelder med mange barn. De som jobber i vitenskapelige institusjoner har rett til sabbatsperiode mens de jobber med en master- eller doktoravhandling, men den blir ikke betalt.

Ekstra sabbatspermisjon kan også gis til en soldat som skriver en avhandling.

Bransjer der arbeidstakere har lengst hvile

I tillegg til kategoriene arbeidere som er oppført i loven, kan en lengre varighet av hovedferien eller ekstra betalte dager til den etableres i andre profesjonelle områder. Grunnlaget for dette kan være en lokal sektoriell normativ handling eller til og med en tariffavtale som er gyldig for et enkelt foretak.

I følge undersøkelser utført blant arbeidere i forskjellige bransjer, kan de som jobber i store industribedrifter eller driver med utvinning av råvarer, skryte av en lang ferie på minst 35 virkedager. Men de er ikke henger etter av de "hvite krager" - toppledere og de som leder personell, så vel som de som jobber innen høyteknologi og markedsføring, reklame, PR-selskaper.

Anbefalt: