Hvordan Kontrollere Underordnede

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kontrollere Underordnede
Hvordan Kontrollere Underordnede

Video: Hvordan Kontrollere Underordnede

Video: Hvordan Kontrollere Underordnede
Video: ТЁПЛЫЙ плёночный ПОЛ! Монтаж и тесты! 2024, Kan
Anonim

Selv om hele teamet du leder består av kvalifiserte og pliktoppfyllende spesialister, må du kontrollere beslutningene de tar og oppfyllelsen av deres tildelte oppgaver. Det er flere måter å kontrollere underordnede på, slik at du tilstrekkelig kan vurdere bidragene til hver av dem til arbeidet og spore tidspunktet for ferdigstillelsen.

Hvordan kontrollere underordnede
Hvordan kontrollere underordnede

Bruksanvisning

Trinn 1

Å overvåke resultatene av utført arbeid vil tillate deg å ikke være "barnepike" og ikke bruke mye tid på å sjekke hvordan arbeidet blir utført. For dine underordnede vil denne metoden være et insentiv til å forbedre deres kvalifikasjoner og faglige utvikling. Men i dette tilfellet risikerer du at ønsket resultat ikke oppnås innen avtalt tidsramme. På denne måten kan du bare kontrollere de ansatte du er trygg på og som det er satt klare oppgaver for. I dette tilfellet bør det fastsettes en realistisk tidsramme for fullføring av arbeidet, og standardteknologier og metoder bør brukes.

Steg 2

Du kan bruke metoden for foreløpig kontroll og sjekke statusen for oppgavens utførelse med jevne mellomrom. Du kan også kontrollere etter fullføring av mellomtrinn, i hvilket tilfelle sjekkfrekvensen vil være forskjellig. Du vil få muligheten til å gjøre justeringer i tide og være trygg på at oppgaven blir fullført, selv om du må bruke mer tid. Bruk denne metoden hvis du ikke er sikker på at den ansatte er disiplinert nok, hvis han har liten erfaring, lav motivasjon.

Trinn 3

Noen ledere foretrekker å bruke selektiv kontroll når en ansatt kan forvente å bli pålagt å rapportere når som helst. For de underordnede som ikke har høy selvdisiplin og ansvar, bidrar denne metoden til å holde "i god form", og bruken av den er ganske berettiget. Men for de ansatte som er motivert til å jobbe, har høye kvalifikasjoner og ønsker å bli klarert, oppfattes denne kontrollmetoden ofte som mistillit, den demotiverer dem og får dem til og med til å slutte.

Trinn 4

Vær oppmerksom på at et høyt profesjonelt team som elsker og vet hvordan man jobber praktisk talt ikke trenger kontroll fra din side, siden det utfører oppgaver i selvkontrollmodus. I dette tilfellet vil du bare bli bedt om å gi råd eller ta en beslutning i kontroversielle øyeblikk når du blir spurt om det.

Anbefalt: