Hvordan Endre En Arbeidsavtale

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Endre En Arbeidsavtale
Hvordan Endre En Arbeidsavtale

Video: Hvordan Endre En Arbeidsavtale

Video: Hvordan Endre En Arbeidsavtale
Video: Arbeidsavtale 2024, Kan
Anonim

En arbeidsavtale er et dokument som forholdet mellom en bestemt ansatt og en bestemt arbeidsgiver er basert på. Arbeidskontrakten må inneholde informasjon om arbeidsstedet, jobbfunksjonen, perioden arbeidsavtalen ble inngått for, beløpet og andre viktige arbeidsforhold som er spesifisert i artikkel 57 i den russiske føderasjonens arbeidskode.

Hvordan endre en arbeidsavtale
Hvordan endre en arbeidsavtale

Bruksanvisning

Trinn 1

Ofte er det behov for å endre de viktigste arbeidsforholdene som reflekteres i arbeidsavtalen. For eksempel økes arbeidstakerslønnen, eller arbeidsgiveren og arbeidstakeren, i stedet for en presserende, bestemte seg for å inngå en arbeidsavtale på ubestemt tid. I dette tilfellet gjøres det endringer i gjeldende arbeidsavtale.

Steg 2

Artikkel 72 i den russiske føderasjonens arbeidskode inneholder en bestemmelse som sier at vilkårene i en arbeidsavtale kun kan endres etter avtale mellom partene. Det vil si at initiativet til slike endringer kan komme fra en av partene. For eksempel ber en ansatt om lønnsøkning eller arbeidsgiveren tilbyr den ansatte en annen jobb. Tvang for å endre vilkårene i en arbeidsavtale er imidlertid uakseptabelt, selv om det noen ganger praktiseres av arbeidsgivere i en eller annen form.

Trinn 3

Etter å ha kommet til enighet om å endre vilkårene i arbeidsavtalen, utarbeider partene - arbeidsgiveren og den ansatte - det skriftlig. Som regel angir en slik avtale hvilke klausuler i arbeidsavtalen som kan endres, de er beskrevet i en ny utgave. Hvis det gjøres flere endringer i arbeidsavtalen, er det tillatt å presentere arbeidsavtalen i en ny utgave, med angivelse av datoen fra en slik ny utgave begynner å virke.

Anbefalt: