Hvordan Organisere Lederens Arbeid

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Organisere Lederens Arbeid
Hvordan Organisere Lederens Arbeid

Video: Hvordan Organisere Lederens Arbeid

Video: Hvordan Organisere Lederens Arbeid
Video: Hvorfor vil du være leder? - Steinar Bjartveit 2024, April
Anonim

Effektiviteten i arbeidet til en hel avdeling eller divisjon vil avhenge av hvor rasjonelt lederens aktiviteter er organisert. Uavhengig av spesialisering og egenskaper ved produksjonen, er det flere punkter det må jobbes med.

Hvordan organisere lederens arbeid
Hvordan organisere lederens arbeid

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær oppmerksom på organisasjonen av lederens arbeidsplass. For normalt arbeid trenger du et komfortabelt bord og stol, en datamaskin med programvare installert på. Du trenger også en telefon med tilgang til interne og eksterne linjer. En skriver, kopimaskin og annet kontorutstyr er nødvendig i tilfeller der arbeidet til en leder er knyttet til en stor mengde dokumentasjon.

Steg 2

Det er nødvendig å forsyne den ansatte med kontorrekvisita. Dette kan være en dagbok, flere sett med papir (skriving, selvklebende osv.), Penner, kalkulatorer osv. For å jobbe med dokumentasjon og korrespondanse raskt og effektivt, er det nødvendig å tenke over måten å oppbevare papir på - etter kategori, i alfabetisk rekkefølge, etter haster osv. Arkivskapet skal bestå av flere hyller, og dokumentmappene bør struktureres og katalogiseres om nødvendig. Hastende korrespondanse kan lagres på skrivebordet i et spesialmagasin.

Trinn 3

Det er nødvendig å lære å føre telefonsamtaler så effektivt og raskt som mulig. For å gjøre dette, bør lederen ha en helpdesk - alle nødvendige telefoner skal alltid være tilgjengelig (det er praktisk å bruke en datamaskin til dette, der all tilleggsinformasjon om kontakter vil bli lagret). Før du ringer, må du planlegge det, evaluere emnet, skrive ned spørsmål. Sparer lederens tid ved å omdirigere samtaler til sekretæren.

Trinn 4

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot forberedelse av møter som holdes av lederen - antall personer bør ikke overstige 10, minutter skal holdes, møtets varighet bør være klart definert.

Trinn 5

Prinsippene for tidsstyring gjelder for organisering av lederens aktiviteter på ethvert nivå. En nøye planlegging av arbeidsdagen, der alle arrangementer er planlagt i minuttet, vil spare betydelig tid og oppnå høye resultater.

Trinn 6

En leder må kunne snakke godt, så å delta på forskjellige seminarer, opplæringer og kurs vil ikke bare utvide horisonten, men også hjelpe ham å lære å fremheve det viktigste i talen sin. Kunnskap om psykologi vil tillate lederen å raskt finne et felles språk med underordnede og kolleger.

Anbefalt: