Hvordan Bli Arbeidsnarkomane

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bli Arbeidsnarkomane
Hvordan Bli Arbeidsnarkomane

Video: Hvordan Bli Arbeidsnarkomane

Video: Hvordan Bli Arbeidsnarkomane
Video: ԳԲՔԱ-ԼՕ-2021/109 2024, Kan
Anonim

I det moderne raske tempoet i livet mangler mange veldig tid til å få tid til å implementere alt de har planlagt. Jeg vil følge med på alt, men 24 timer i døgnet er ikke nok for dette. Arbeid er mer og mer vanedannende, ofte må du jobbe, forsømme hvile og sove. I tillegg til sin vilje blir en person som en gissel i rutinen: hjemmefra til kontoret og tilbake. Alt annet blir gradvis henvist til bakgrunnen.

Hvordan bli arbeidsnarkomane
Hvordan bli arbeidsnarkomane

Rask vei til arbeidsnarkoman

Å fylle rekkene av arbeidsnarkomane, kast deg ut i kontoret med hodet, glem alt annet, er ganske enkelt. Det hele starter med små forsinkelser på jobben som blir lenger og lenger. Da blir det nødvendig å tilbringe tid på kontoret og om natten. En lidenskap for arbeid kan raskt utvikle seg til en vane. Som et resultat kommer arbeid for en arbeidsnarkoman først i livet, alt annet blir etterlatt: underholdning, privatliv, familie, fritid, sosiale aktiviteter. Det er ikke tid igjen til hobbyer og andre muligheter for selvrealisering.

Tidligere ble arbeidsnarkomane sett på med en liten ironi, men nylig har psykologer kommet til at arbeidsavhengighet kan være helsefarlig. Forskere over hele verden hevder at arbeidsnarkomani kan betraktes som en sykdom. Det kan sammenlignes trygt med alkoholisme eller narkotikamisbruk. Denne plagen blir referert til som en av formene for nevrose, der arbeid fungerer som den eneste muligheten til å oppnå anerkjennelse og selvrealisering i livet.

Årsakene til arbeidsnarkomani

Det er mange grunner til arbeidsavhengighet. Det er to hovedkategorier av mennesker som er utsatt for dette. Å bli en innblandet arbeidsnarkoman er risikoen for en person som prøver å alltid være foran alle andre. Dette er en karriere som bevisst helt går i arbeid, setter mål og mål for seg selv, som han med suksess implementerer. Personlig liv er henvist til bakgrunnen, siden den viktigste og eneste prioriteten i livet er karriere. En annen kategori inkluderer mennesker som går inn i rekken av arbeidsnarkomane på grunn av feil i deres personlige liv. Gjør visse anstrengelser, de blir også vellykkede, stiger raskt opp karrierestigen. De finner trøst i arbeidet og glemmer mislykkede forsøk på å forbedre deres personlige liv. Bare arbeid kan bringe harmoni i livet til slike arbeidsnarkomane og gi det ønskede resultatet.

Med sitt overdrevne ønske om å vie seg til arbeid, skader arbeidsnarkomane ikke bare seg selv, men også de som står dem nær. Er det mulig å bli kvitt denne avhengigheten på egen hånd? Det første trinnet for å løse et problem er å erkjenne dets eksistens. Inntil personen som lider av arbeidsnarkoman selv innser behovet for å forandre sitt liv, vil all innsats fra de nærmeste være forgjeves. Han burde være seriøs

tenk på hva som virkelig er verdifullt i livet hans. Arbeid skal bare oppta nisje tildelt for det, som en av måtene å realisere seg selv på.

Anbefalt: