Hvordan Lykkes I Et Jobbintervju

Hvordan Lykkes I Et Jobbintervju
Hvordan Lykkes I Et Jobbintervju

Video: Hvordan Lykkes I Et Jobbintervju

Video: Hvordan Lykkes I Et Jobbintervju
Video: Hvordan lykkes på jobbintervju 2024, Kan
Anonim

Når du søker jobb, er det som regel nødvendig å bestå et intervju. Og det er ganske forståelig at for mange er dette et ganske vanskelig og spennende øyeblikk. Tross alt avhenger det av hvor vellykkede intervjuene vil være, om du blir ansatt av dette selskapet eller ikke. For å lønnsomt vise fordelene dine ved det første møtet med arbeidsgiveren, er det verdt å være oppmerksom på noen punkter.

Hemmeligheter for suksess i intervjuer
Hemmeligheter for suksess i intervjuer

Kompetent CV

For utdanning, oppgi alle studiestedene, inkludert kurs. Hvis du har jobbet mange steder og til og med på flere spesialiteter, er det ikke nødvendig å indikere alt. Velg de stillingene som viser at du har den kunnskapen og ferdighetene som er nødvendige for jobben du søker på nå. Ikke vær sjenert når du legger merke til dine personlige egenskaper på slutten av CV-en. Det viktigste er å fokusere på de karaktertrekkene du tror vil være nyttige for hovedjobben.

Blitz-trening

Gjør det selv før intervjuet. Bedre høyt. Oppgi alle dine positive sider og trekk, overbevis deg selv om at ingen er bedre enn deg for denne jobben. Denne blitz-treningen har to hovedmål. Først vil det hjelpe med å samle all informasjonen du trenger for samtalen. For det andre for å overvinne sjenanse, usikkerhet før møtet. Og viktigst av alt, still inn for å vinne.

Forberedelse av tale

I historien om deg selv, start fra informasjonen som er oppgitt i CV-en. Men dyp mer detaljert om erfaringene og kvalitetene som kreves. Under samtalen, prøv å forstå arbeidsgivers behov bedre og gi ham informasjonen som viser deg i et gunstig lys. Det er hensiktsmessig her mer detaljert enn i et CV å vise mestring av kunnskap fra relaterte områder av hovedyrket. Og til og med snakke om hobbyer, hvis de på en eller annen måte er nyttige for fremtidig arbeid. Når du blir spurt om manglene, er det bedre å le det av.

Optimistisk holdning

Du trenger ikke å gå til et intervju med et "nå eller aldri" humør. Dette kan provosere deg til å være for nervøs, påståelig og aggressiv, noe som vil fremmedgjøre arbeidsgiveren. Det er bedre å umiddelbart stille inn på møtet med ønsket om å gjøre alt som er nødvendig for seier, men også lett akseptere resultatet, uansett hva det måtte være. Uansett, prøver er en opplevelse du kan lære av for fremtidige intervjuer.

Når du intervjuer, er det uakseptabelt:

  • Sent. Bedre å komme ti minutter tidlig.
  • Slurv i dokumentene. Et krøllete CV, en halvfoldet portefølje.
  • Snakk dårlig om kolleger og ledelse fra tidligere jobber. Hvis du i din siste jobb hadde konfliktsituasjoner, må du under ingen omstendigheter spre deg om det.

Anbefalt: