Beregning Av Feriedagene Som Skal Kompenseres

Innholdsfortegnelse:

Beregning Av Feriedagene Som Skal Kompenseres
Beregning Av Feriedagene Som Skal Kompenseres

Video: Beregning Av Feriedagene Som Skal Kompenseres

Video: Beregning Av Feriedagene Som Skal Kompenseres
Video: Din ferie med den nye ferielov 2024, Kan
Anonim

Den russiske føderasjonens arbeidskode gir en slik garanti for arbeidstakerens rettigheter som betaling av økonomisk kompensasjon for ubrukte dager i hoved- eller tilleggsferien. Samtidig bør man huske på at kompensasjon for ubrukte feriedager og å erstatte en del av ferien med en kontant betaling er forskjellige begreper. Den første brukes når en ansatt avskjediges, uavhengig av antall ubrukte dager og årsakene til oppsigelse, og den andre brukes i et eksisterende arbeidsforhold.

Beregning av feriedagene som skal kompenseres
Beregning av feriedagene som skal kompenseres

Nødvendig

kalkulator; - et papirark og en penn; - tids skjema; - produksjonskalender

Bruksanvisning

Trinn 1

En ansatt har bare rett til økonomisk kompensasjon for ubrukt ferie hvis han har den nødvendige arbeidserfaringen for dette. Beregn denne tjenestetiden ved å ta med faktisk arbeidstid; ferietid uten lønn (ikke mer enn 14 dager på rad) osv.

Steg 2

Når du beregner antall dager ubenyttet permisjon for kompensasjonsformål, ekskluder dager som er mindre enn en halv måned, og perioder som er lengre enn en halv måned, rund opp til en hel måned. Videre ta ikke hensyn til kalenderen, men arbeidsmåneden, det vil si faktisk jobbet. En ansatt kan ha flere ubrukte ferier eller deler av dem. Beregn ubrukte dager for hver ferie og legg dem sammen.

Trinn 3

Antall dager med ubrukt ferie, beregne med formelen: 28 dager / 12 måneder. Videre, ta hensyn til 12 ikke kalender, men faktisk jobbet måneder. I dette eksemplet viser det seg at kompensasjon gis med en hastighet på 2,33 dager per måned. Vær oppmerksom på at hver ansatt har forskjellig antall feriedager og måneder som har jobbet. Avrund brøkdelen av dager bare til fordel for den ansatte. De som arbeider under en arbeidsavtale som er inngått for en periode på opptil to måneder, etter oppsigelse, får utbetalt erstatning for ubrukt ferie med en hastighet på to virkedager per arbeidsdag.

Anbefalt: