Hvordan Bli Toppsjef

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bli Toppsjef
Hvordan Bli Toppsjef

Video: Hvordan Bli Toppsjef

Video: Hvordan Bli Toppsjef
Video: Hvordan bli en bedre sjef? | Jan Ketil Arnulf | BI Business Review 2024, Kan
Anonim

Noen mennesker tar tiår på å oppnå betydelig suksess innen det profesjonelle feltet, mens andre erobrer toppen av karrierestigen mye raskere. Hvis du vil bli toppsjef, må du vite hvilken vei til målet som er kortest.

Vis deg
Vis deg

Bruksanvisning

Trinn 1

For å bli toppsjef må du selvfølgelig ha høyere utdanning. Og det er ønskelig å ha to av dem: en - i ditt yrke, den andre - innen personal- og organisasjonsledelse. Du kan melde deg på en annen institusjon for høyere utdanning mens du jobber. Det er viktig å jobbe i spesialiteten din etter det første instituttet, universitetet eller akademiet. Da vil du ha større sjanse for å bli toppsjef.

Steg 2

Ellers risikerer du å bli sittende fast i karrierehorisonten. Dette betyr at en person endrer det ene området etter det andre, får relaterte stillinger, men ikke vokser opp. Denne utviklingen er ikke dårlig for mennesker med forskjellige interesser og som ønsker å utvide sitt fagfelt. Men hvis du sikter mot en lederstilling og ikke vil bruke flere tiår på å få det, bør du begrense spesialiseringen og jobbe for forfremmelse.

Trinn 3

Hvis du ikke vil redusere valget av selskaper der du kan gjøre karriere, bare til innenlandske selskaper, kan du lære engelsk. Et godt nivå på fremmedspråk vil gi deg et forsprang i forhold til andre kandidater til en lovende stilling i et europeisk selskap. Det vil være flott hvis du ikke mestrer ett, men to eller flere fremmedspråk. Husk at dette vil være nyttig for karrieren din.

Trinn 4

Selv om du ble uteksaminert med utmerkelse fra en prestisjefylt høyere utdanningsinstitusjon, bør du ikke anta at arbeidsgivere vil kjempe for deg og umiddelbart tilby deg en lederstilling. Ikke mindre, og noen ganger enda flere, innehavere av utmerkelser, bedrifter setter pris på de som allerede har arbeidserfaring. Forsøk derfor å få en jobb innen spesialiteten din på de siste kursene på instituttet på deltid. Det vil ikke være lett å kombinere utmerket studie og arbeid, men da vil du kunne presentere ikke bare et vitnemål, men også en oppføring i arbeidsboken. Det er mulig at bedriften der du skal jobbe under studiene vil invitere deg til en fast jobb etter endt utdanning fra universitetet.

Trinn 5

Når du først har fått din første stilling i firmaet, må du bevise deg selv så mye som mulig. Dette kan gjøres på forskjellige måter. Noen ansatte er veldig utøvende, har en samvittighetsfull holdning til å jobbe og takler vellykket et stort volum. Andre demonstrerer evnen til å ta ansvar, vise initiativ og kreativitet, de skynder seg ikke for å fullføre den tildelte oppgaven, men tenk først på hvordan du kan forenkle prosessen. Du har sannsynligvis allerede funnet ut hvilken type ansatte som kan være mer sannsynlig å bli forfremmet. Hvis du jobber hardt, men ikke er klar til å ta på deg mer enn andre, hvis du ikke ser den generelle situasjonen i selskapet du jobber i, fordi du ikke vil se utover ditt ansvar, har du liten sjanse for å bryte ut inn i ledere.

Trinn 6

Husk at toppsjefen må se, snakke og oppføre seg deretter. Derfor er det bedre å ikke slappe av med en gang, men å forbedre dine forretningsferdigheter, tenk på hvilke ting som utgjør garderoben din, og ikke ødelegge ditt arbeidsmessige omdømme.

Anbefalt: