Hvordan Lage Et CV

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et CV
Hvordan Lage Et CV

Video: Hvordan Lage Et CV

Video: Hvordan Lage Et CV
Video: Vide 452 Hvordan skrive en enkel CV 2024, April
Anonim

For en arbeidsgiver som ikke kjenner deg, bør ditt CV representere din beste side. Noen ganger kan et velskrevet CV myke opp selv mangel på erfaring innen det nødvendige feltet og gi deg en betydelig fordel i forhold til andre arbeidssøkere.

Hvordan lage et CV
Hvordan lage et CV

Bruksanvisning

Trinn 1

Husk at CV-en ikke skal være stor nok til å gjøre arbeidsgiveren uvillig til å lese den, men akkurat nok til å gjenspeile alle fordelene og arbeidserfaringen din. Vanligvis er den optimale CV-størrelsen fra en A4-side til to.

Steg 2

Arbeidserfaring i CV-en er indikert fra siste arbeidssted til første, med obligatorisk stillingsindikasjon og en forklaring (i to eller tre setninger) om jobbansvar. Det vil heller ikke være overflødig å nevne prestasjonene på hvert arbeidssted.

Trinn 3

Hvis du kan gi anbefalinger fra tidligere jobber, kan det hende at din tidligere ledelse legger inn et godt ord for deg, eller at du ellers ble merket i tidligere jobber - sørg for å ta med dette på CV-en, selv om det virker som bagatell.

Trinn 4

Når du spesifiserer dine personlige egenskaper, må du koordinere dem med stillingen du søker om. For eksempel for en salgsrepresentant vil evnen til å overbevise andre og selvsikkerhet være viktige egenskaper, mens for en arkivar er flid og utholdenhet viktigere.

Trinn 5

Angi alt, til og med de minste fordelene dine overfor andre, inkludert å ha førerkort, kunnskap om fremmedspråk som lenge er glemt fra skolen og et bosted, hvorfra det er praktisk å komme til ethvert kontor.

Trinn 6

Ikke fokuser på dårlige vaner, hvis noen. Imidlertid, hvis arbeidsgiveren krever at du forteller ham om dine mangler, er det bedre å nevne røyking enn for eksempel kronisk latskap.

Trinn 7

Aldri lyve om ditt CV. Du kan ikke skrive om alt, presentere fakta i et gunstig lys for deg, men aldri bøye deg for direkte løgner.

Trinn 8

I noen tilfeller, hvis du ikke er sikker på at du kan skrive CV-en din riktig, ville det være bedre å henvende deg til fagpersoner som vil skrive det for deg.

Anbefalt: