Hvordan Endre Lønnsreguleringen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Endre Lønnsreguleringen
Hvordan Endre Lønnsreguleringen

Video: Hvordan Endre Lønnsreguleringen

Video: Hvordan Endre Lønnsreguleringen
Video: #252 - Hvordan endre negativt tankegods? 2024, Kan
Anonim

Reguleringen om godtgjørelse er en av de lokale forskriftene i bedriften, og derfor er alle endringer i denne forskriften knyttet til endringer i arbeidsforholdene. Og endringen i disse forholdene styres av arbeidslovgivningen og dens normer.

Hvordan endre lønnsreguleringen
Hvordan endre lønnsreguleringen

Bruksanvisning

Trinn 1

Du kan bare gjøre endringer i godtgjørelsesforordningen hvis de organisatoriske og teknologiske arbeidsforholdene endres betydelig i bedriften. Organisatoriske forhold innebærer en omorganisering av et foretak eller en reduksjon i antall ansatte. En endring i teknologiske forhold betyr innføring av ny teknologi i produksjon, mer avansert og moderne utstyr, eller omskolering av produksjonen.

Steg 2

Lønnsklausulen er en integrert del av tariffavtalen, derfor bør du konsultere fagforeningskomiteen i bedriften før du gjør noen endringer.

Trinn 3

Informer lederen av fagforeningskomiteen på forhånd om de kommende endringene i lønnsforordningen og deres årsaker. Kunngjør et møte på dagsordenen som vil være spørsmålet om å endre lønn til arbeidere.

Trinn 4

På møtet, oppgi årsakene til at du skal endre lønn og bonuser til ansatte i organisasjonen, og få støtte fra fagforeningskomiteen. Noter resultatene fra møtet i referatet.

Trinn 5

Gi beskjed til ansatte i bedriften om de planlagte lønnsendringene. Dette betyr at du to måneder før planlagt dato for innføringen av den nye forskriften, må du distribuere til alle ansatte, mot underskrift, varsler om endringer i lønnen. De nåværende vilkårene for godtgjørelse bør ikke forverres av nye endringer i forordningen.

Trinn 6

Etter utløpet av en to-måneders periode anerkjenner du gjeldende forordning som ugyldig og setter i kraft den allerede utviklede nye. Tegn den opp i form av et vedlegg til foretakets tariffavtale.

Trinn 7

Hvis foretaket ikke har en tariffavtale, blir endringer i forskriften om godtgjørelse utarbeidet i form av et vedlegg til allerede eksisterende forskrift.

Trinn 8

Etter at du har innført den nye forskriften, gjør du endringer angående lønn til ansatte i ansettelseskontraktene.

Anbefalt: