Hvordan Utstede Et Arbeidsavskjed

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Utstede Et Arbeidsavskjed
Hvordan Utstede Et Arbeidsavskjed

Video: Hvordan Utstede Et Arbeidsavskjed

Video: Hvordan Utstede Et Arbeidsavskjed
Video: De første år efter krigen. Østpreussen. Professor Historier 2024, April
Anonim

Det er arbeidsgivers ansvar å legge inn arbeidsboken med poster om alle ledd i arbeidstakerens karriere i organisasjonen. Oppsigelsesjournalen er ikke spesielt vanskelig, men det er en rekke krav til lov og kanoner for personalregistrering, som den må overholde.

Hvordan utstede et arbeidsavskjed
Hvordan utstede et arbeidsavskjed

Nødvendig

  • - arbeidsbok til den ansatte;
  • - avskjedigelsespålegg;
  • - nummeret på artikkelen i den russiske føderasjonens arbeidskode.

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du gjør opptegnelser om avskjedigelse i arbeidstakers arbeidsbok, må du utstede en pålegg om avskjedigelsen.

Hvis han drar av fri vilje, må du ikke skynde deg med ordren før du ser en uttalelse, helst signert av lederen av organisasjonen (eller til du signerer den, hvis hodet er deg). Ellers er det en risiko for at arbeidstakeren "glemmer" å skrive det, og vil deretter anke søksmål mot deg med krav om erstatning for tvangsfravær og vil ha all grunn til å avgjøre i hans favør.

Steg 2

Hvis det er en søknad, klargjøre og signere (eller gi til hodet for signatur) en ordre, og deretter legge inn dataene i regnskapsbøkene til personaldokumenter og ledelsesordrer som opprettholdes i organisasjonen.

Eller i det minste registrere bestillingsnummeret og datoen for utgivelsen. Denne informasjonen må legges inn i arbeidsboken.

Trinn 3

Ta nå arbeidstakers arbeidsbok. Etter den siste oppføringen i seksjonen med informasjon om arbeidet, legg serienummeret i den første kolonnen - strengt etter den som har forrige oppføring.

Sett datoen på samme linje i seksjonene som er beregnet på den: dag, måned, år. Dagen og måneden skrives med to sifre, om nødvendig er den første null. År - i fire sifre. For eksempel: "01.10.2011". Hver verdi (dag, måned, år) skrives nøyaktig i kolonnen som er beregnet for den. Skriv videre: "Arbeidskontrakten er avsluttet …" på samme linje i neste kolonne. Her angir du hvem som er initiativtaker til avslutningen av kontrakten, og refererer til avsnittet og nummeret i artikkelen i den russiske føderasjonens arbeidskode, som gir årsaken til oppsigelsen.

Trinn 4

I den siste kolonnen skriver du inn dataene for oppsigelsesrekkefølgen: antall og dato for publisering; bekreft den ferdige oppføringen med signaturen som angir posisjonen til personen som gjorde oppføringen og med organisasjonens segl.

Anbefalt: