Hvordan Få Midlertidig Vergemål

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Midlertidig Vergemål
Hvordan Få Midlertidig Vergemål

Video: Hvordan Få Midlertidig Vergemål

Video: Hvordan Få Midlertidig Vergemål
Video: Vergemål - din rolle som økonomisk verge 2024, April
Anonim

Midlertidig vergemål formaliseres på en forenklet måte i vergemyndighetene og vergemyndighetene, hvis det er nødvendig å ha en verge til barnet. Vanligvis oppstår en lignende situasjon når et barn blir tatt bort fra foreldrene av forskjellige årsaker.

Hvordan få midlertidig vergemål
Hvordan få midlertidig vergemål

Den gjeldende familielovgivningen i Russland sørger for ulike livssituasjoner som kan oppstå i forholdet mellom foreldre og barn. Så i noen tilfeller må barnet tas bort fra foreldrene på en nødsituasjonsbasis, ettersom videre opphold i familien utgjør en alvorlig trussel mot hans liv og helse. En lignende situasjon kan oppstå med en sosial livsstil hos foreldrene, kroniske alkoholsykdommer, narkotikamisbruk, psykiske lidelser. Som regel kan et slikt barn tas hånd om av andre slektninger, og det er upraktisk å plassere det på et barnehjem. Det er for dette det gis midlertidig eller foreløpig vergemål, som er utarbeidet på en forenklet måte.

Hva skal en søker til rollen som midlertidig verge gjøre?

Enhver voksen dyktig borger (som regel er han en pårørende til barnet) kan arrangere midlertidig forvaring av barnet, som man skal søke om vergemyndighetene med pass. Hvis barnets slektninger er fraværende eller ikke uttrykker et ønske om å bli verge, foreslår de autoriserte organene å utstede foreløpig vergemål til andre borgere som tidligere har gitt uttrykk for at de har tenkt å bli verger. Beslutningen om å utnevne en midlertidig verge tas etter en undersøkelse av levekårene til en slik søker. Den generelle prosedyren for registrering av vergemål, forbundet med behovet for å sende inn og vurdere en imponerende pakke med dokumenter, verifisere informasjon om identiteten til den påståtte vergen, i dette tilfellet brukes ikke i barnets interesse, som trenger å være i familien så snart som mulig. I fremtiden utarbeider den midlertidige foresatte som regel varetektsfengsling i generell orden, men barnet er allerede på det tidspunktet tilpasset de nye forholdene.

Hva gjør jeg når du har søkt om midlertidig vergemål?

En midlertidig verge har alle rettighetene som gis under permanent vergemål, den eneste begrensningen er mangelen på retten til å disponere barnets eiendom. Den maksimale varigheten av foreløpig vergemål overstiger imidlertid ikke seks måneder, derfor bør den ikke utsettes med registrering av permanent vergemål. Loven tillater å forlenge den spesifiserte perioden på opptil åtte måneder, men vergemyndighetene tar bare slike unntak i unntakstilfeller. Hvis den midlertidige vergen godkjennes på nytt for permanent forvaring, vil han bli ansett som den vanlige foresatte for barnet fra øyeblikket av den første søknaden til det autoriserte organet.

Anbefalt: