Hvor Mye Betales Arbeidsledige Mødre?

Innholdsfortegnelse:

Hvor Mye Betales Arbeidsledige Mødre?
Hvor Mye Betales Arbeidsledige Mødre?

Video: Hvor Mye Betales Arbeidsledige Mødre?

Video: Hvor Mye Betales Arbeidsledige Mødre?
Video: Люди и снежные барсы. Охотники помогают изучать и сохранять снежного барса в горах Алтая (Сибирь) 2024, April
Anonim

Ikke alle mor er i stand til å jobbe med et lite barn. Staten forstår denne situasjonen. Derfor er det vedtatt en rekke lover som gir kontant betaling til arbeidsledige mødre. Staten betaler de viktigste utbetalingene til mødre for å ta seg av det lille barnet sitt, men disse kompensasjonene gis bare i opptil ett og et halvt år.

Hvilke utbetalinger skyldes en arbeidsledig mor
Hvilke utbetalinger skyldes en arbeidsledig mor

Betalinger til arbeidsledige mødre avhenger av barnets alder og av antall barn i familien. En arbeidsløs mor får betalt spesielt for å ta seg av et barn - bare opptil en baby og et halvt år. Frem til fylte alder av barn kan moren søke om andre utbetalinger.

Omsorgsbetalinger opptil halvannet år

Arbeidsledige mødre har rett til kontant betaling for vedlikehold av babyen. Betalingsperioden er begrenset av babyens alder: fra fødselsøyeblikket til et og et halvt år. Men moren vil kunne motta dem hvis hun tegner opp all dokumentasjonen riktig og i tide. Hvis moren er for lat til å lage dokumentene, betaler ingen henne.

Betalinger til arbeidsledige mødre tildeles av Institutt for sosial beskyttelse av befolkningen (USZN), som er tildelt mors territorium. Det er til denne institusjonen at en liste over dokumenter skal sendes inn. Oftere er det: mors pass; fødselsattester for både et lite barn og alle andre barn; sertifikat for familiesammensetning; detaljer om kortet eller spareboken, hvor kreditter vil bli gjort.

Kontantgodtgjørelsen for en arbeidsledig mor til det første barnet er ett år og seks måneder er 2576 rubler i 2014. 63 K. Når moren har et andre barn (tredje, fjerde osv.) Øker beløpet som betales til 5153 rubler. 24 r.

Samme beløp betales til mødre som er deltid på jobb, det vil si at de har begynt å jobbe mindre enn deltid. Betalinger i dette beløpet skyldes også de mødrene som ikke jobber, men fortsetter studiene.

Hvis en arbeidsledig mor har to eller flere små barn som ikke har fylt ett og et halvt år, vil betalingene for omsorgen for hver baby legge seg opp. Det vil si at den eldre babyen regnes som det første barnet, og betalingen for å ta vare på ham er 2576, 63 rubler, og for resten av barna tilsettes 5153,24 rubler.

Hvis flere barn ble født samtidig (tvillinger, trillinger og mer), betales en arbeidsløs mor for ett barn som for det første - et mindre beløp, og for andre barn, som for det andre - et større beløp. Utbetalinger er selvfølgelig kumulative.

Det er ikke nødvendig å smigre de arbeidsledige mødrene som var på børsen om at penger til å ta seg av babyene deres vil bli lagt til deres dagpenger. Lovverket har gitt slike tilfeller, og moren vil ha et valg: enten betaling fra arbeidsledighetsbørsen eller barnepass.

Andre betalinger

Arbeidsledige eller lavinntektsmødre har rett til mat fra melkekjøkkenet til barna sine, men bare opp til to år. Hvis et meierikjøkken ikke er knyttet til territoriet der familien bor, tildeles USSP-avdelingen månedlige utbetalinger som kompensasjon for meieriprodukter. I 2014 får mødre, for barn i det første leveåret, kompensasjon for 465,06 rubler. Og for barn i andre leveår 404, 4 s.

Arbeidsledige mødre kan også stole på barnetrygd. Men det skyldes bare de familiene som er under fattigdomsgrensen, og inntekten for hvert familiemedlem er mindre enn det fastsatte livsgrunnlaget.

Den månedlige godtgjørelsen for mindreårige er omtrent tre hundre rubler og betales til mødre for hvert barn. Hvis barnet, etter myndighetsalderen, fortsetter å studere og ikke jobber, forlenges betalingene til moren til slutten av skoleperioden. Når det er flere barn i familien, blir slike betalinger oppsummert.

Anbefalt: