Hvordan Gjøre Rede For Ferie For Ferie

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gjøre Rede For Ferie For Ferie
Hvordan Gjøre Rede For Ferie For Ferie

Video: Hvordan Gjøre Rede For Ferie For Ferie

Video: Hvordan Gjøre Rede For Ferie For Ferie
Video: Ferie og parforhold: Hvordan du kan håndtere konflikter og skape rammer for en god ferie 2024, April
Anonim

I samsvar med artikkel 115 i den russiske føderasjonens arbeidskode har alle ansatte som arbeider under en ansettelseskontrakt rett til årlig betalt permisjon, hvis varighet ikke kan være mindre enn 28 kalenderdager. Hvis høytidsperioden faller på nasjonale helligdager som er spesifisert i artikkel 112 i den russiske føderasjonens arbeidskode, er de ikke inkludert i kalenderdagene for ferien og blir ikke betalt (artikkel 120 i arbeidskoden i Russland).

Hvordan gjøre rede for ferie for ferie
Hvordan gjøre rede for ferie for ferie

Det er nødvendig

kalkulator eller 1C-program

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis en ansatt drar på en annen betalt ferie og det vil være nasjonale helligdager i løpet av ferien, beregner du kalenderdagene for ferien, unntatt helligdager. Faktisk viser det seg at ferien økes med antall høytider, men betaling for disse dagene gjøres ikke.

Steg 2

Beregn feriepenger basert på den gjennomsnittlige daglige inntekten for de 12 månedene som gikk før ferien. For å gjøre dette, legg sammen alle opptjente beløp for de 12 månedene du holdt tilbake inntektsskatt fra, del det resulterende tallet med 12 og 29,6 og multipliser med antall feriedager, trekk inntektsskatt. Utstede gjenværende beløp til den ansatte som feriepenger.

Trinn 3

Beregn når den ansatte skal gå på jobb. Hvis for eksempel for eksempel begynner 1. januar, legg til 28 kalenderdager, viser det seg at den første arbeidsdagen etter ferien er 29. januar, men det er mange hel-russedager i januar, så ferien vil faktisk være lengre med et gitt antall dager. Ferien i januar er 1, 2, 3, 4, 5, 7. Derfor vil den ansatte ikke forlate ferien 29. januar, men 6 dager senere, men antall feriepenger han får i hendene vil ikke øke.

Trinn 4

Hvis en ansatt var involvert i arbeid i helger eller helligdager i løpet av arbeidsåret og ønsket å motta ekstra hviledager i stedet for dobbeltlønn og tid til å falle sammen med ferien, bør feriepengene beregnes ut fra den gjennomsnittlige daglige inntjeningen og multipliseres etter antall feriedager som er fastsatt i arbeidslovgivningen … Det vil si at du kan legge til dager i ferien, men de er ikke gjenstand for betaling (artikkel 153 i den russiske føderasjonens arbeidskode). For eksempel, hvis en ansatt har jobbet 5 helrussiske helligdager i løpet av året og ønsket, i stedet for dobbelt betaling, å motta dem med ekstra fridager og sammenfallende med neste ferie, så legg til 5 til de angitte 28 kalenderdagene, men betal bare 28 dager.

Anbefalt: