Artikkel 327 I Straffeloven Til Den Russiske Føderasjonen "Forfalskning Av Dokumenter" - Mestring Av Loven

Innholdsfortegnelse:

Artikkel 327 I Straffeloven Til Den Russiske Føderasjonen "Forfalskning Av Dokumenter" - Mestring Av Loven
Artikkel 327 I Straffeloven Til Den Russiske Føderasjonen "Forfalskning Av Dokumenter" - Mestring Av Loven

Video: Artikkel 327 I Straffeloven Til Den Russiske Føderasjonen "Forfalskning Av Dokumenter" - Mestring Av Loven

Video: Artikkel 327 I Straffeloven Til Den Russiske Føderasjonen
Video: Северный поток-2 - последние новости сегодня 04.12.2021 ( Nord Stream 2 ) 2024, April
Anonim

Forfalskning av dokumenter i Russland er en straffbar straffbar handling som medfører alvorlig ansvar for den som begikk det. Samtidig er listen over dokumenter, hvis forfalskning er forbudt ved lov, ganske bred.

Artikkel 327 i Den russiske føderasjonens straffelov
Artikkel 327 i Den russiske føderasjonens straffelov

Listen over dokumenter, der forfalskningen er straffbar, samt graden av ansvar for en slik handling, er opprettet av Den russiske føderasjonens straffelov, registrert i loven i vårt land under nummer 63- FZ av 13. juni 1996.

Dokumenter der forfalskning er forbudt

Listen over dokumenter for forfalskning som kan føre til strafferettslig straff er gitt i straffelovens artikkel 327 nr. 1. Denne delen av gjeldende lovgivning fastslår at ulovlig produksjon av stempler, segl, skjemaer, sertifikater eller andre lignende dokumenter er anerkjent som forfalskning. I tillegg tilhører statlige priser samme kategori, og ikke bare de som er utstedt av regjeringen i Russland, men også de som ble overført til deres juridiske eiere på vegne av Sovjetunionen eller RSFSR.

Straff for forfalskning av dokumenter

Graden av ansvar for produksjon av forfalskede dokumenter vil variere avhengig av hvilke mål personen som bestemte seg for å forfølge. Så hvis målet hans var å unndra seg sine plikter på grunnlag av et forfalsket sertifikat eller ordre, eller, tvert imot, glede av spesielle rettigheter på grunn av tilstedeværelsen av et forfalsket dokument, ville straffen for en slik person være en begrensning frihet, fengsel eller tvangsarbeid i opptil to år. I tillegg kan, etter domstolens skjønn, arrestasjon i en periode på opptil seks måneder velges som en straff.

Hvis dokumentene ble forfalsket av den skyldige for å skjule en annen forbrytelse, vil straffen bli strengere: den kan ilegges i form av tvangsarbeid eller fengsel i en periode på opptil 4 år.

Bruk av falske dokumenter

I tillegg bør man huske på at en straffbar handling i vårt land ikke bare er produksjonen, men også bruk av forfalskede dokumenter i tilfelle personen som brukte dem på forhånd visste at de var falske. I dette tilfellet kan straff i form av obligatorisk arbeid i opptil 480 timer, kriminalitetsarbeid i opptil 2 år eller arrestasjon i opptil 6 måneder bli brukt på den skyldige.

Imidlertid, hvis domstolen finner det hensiktsmessig i denne situasjonen, kan den skyldige ilegges en bot: dens verdi kan bestemmes enten i absolutt beløp - opptil 80 tusen rubler, eller i forhold til inntekten til den skyldige. I sistnevnte tilfelle kan han bli dømt til å betale en bot på opptil 6 ganger sin månedlige inntekt.

Anbefalt: