Hvordan Få Anbefalinger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Anbefalinger
Hvordan Få Anbefalinger

Video: Hvordan Få Anbefalinger

Video: Hvordan Få Anbefalinger
Video: Elise undersøker: Celleprøven 2024, Mars
Anonim

Jobbanbefalinger kreves i de fleste selskaper. De er spesielt viktige for de som har yrker knyttet til nært samspill med mennesker. Dette er husholdersker, barnepasser, sjåfører, kokker, massører osv.

Hvordan få anbefalinger
Hvordan få anbefalinger

Bruksanvisning

Trinn 1

For å ta en anbefaling fra en ekte arbeidsgiver, må du informere ham om at du skal slutte. Dette bør gjøres veldig nøye for ikke å fornærme sjefen. Start en samtale som du planlegger å utvide din profesjonelle opplevelse, prøv deg selv på et relatert felt, eller bare ta en pause fra jobben. Ikke fortell ham at du er misfornøyd med lønn eller arbeidsforhold. I dette tilfellet vil det være vanskelig å få en positiv anbefaling.

Steg 2

Når du har forberedt sjefen din for å dra, begynn å snakke om henvisninger. Hvis sjefen din ikke har tid til å skrive dem, gjør det selv. Skriv om dine profesjonelle ferdigheter og evner, hvor lenge du jobbet i selskapet, hvilke resultater du har oppnådd i løpet av denne tiden. Send anbefalingene til regissøren via e-post, og be dem lese og kommentere det som er skrevet. Mest sannsynlig vil han legge til noe fra seg selv. Deretter skriver du ut brevet og tar det til signatur.

Trinn 3

Det er ikke nødvendig å ta en skriftlig anbefaling. Mange arbeidsgivere foretrekker å snakke med sin tidligere sjef personlig. Før du gir telefonnummeret, må du be om tillatelse. Hvis direktøren ikke er i humør for en samtale, kan du kontakte din stedfortreder eller den ansatte som var nært knyttet til deg i arbeidsprosessen.

Trinn 4

Vanligvis ber arbeidsgiveren om en anbefaling fra den siste jobben. Hvis det ikke var mulig å etablere kontakt med ledelsen, eller årsaken til at du forlot ikke var helt positiv, kan du kontakte nest siste sjef for tilbakemelding. For dette er det nødvendig å holde kontakten med forrige vaktstasjon. Husk alltid dette og ikke glem å gratulere regissøren med høytiden og bursdagen. Det vil ikke kreve innsats fra deg, men det vil gi et godt rykte.

Anbefalt: