Arbeidsbok - Et Nødvendig Dokument

Innholdsfortegnelse:

Arbeidsbok - Et Nødvendig Dokument
Arbeidsbok - Et Nødvendig Dokument

Video: Arbeidsbok - Et Nødvendig Dokument

Video: Arbeidsbok - Et Nødvendig Dokument
Video: Stories, Shadows and Dust 2024, Kan
Anonim

En arbeidsjournal er et offisielt dokument der alle fakta om en ansattes arbeidsaktivitet føres: ansettelse, oppsigelse, overføringer, perioder med "arbeidsløs" status osv.

Arbeidsbok - et nødvendig dokument
Arbeidsbok - et nødvendig dokument

Nødvendig

  • - Arbeidskodeksen til den russiske føderasjonen;
  • - Dekret fra den russiske føderasjonens regjering om arbeidsbøker;
  • - Instruksjoner for utfylling av arbeidsbøker;
  • - Håndbok for en personelloffiser.

Bruksanvisning

Trinn 1

Arbeidsboken er først og fremst nødvendig for å bekrefte og beregne den totale arbeidserfaringen for alle arbeidsgivere som den ansatte jobbet for, samt kontinuerlig arbeidserfaring hos en bestemt arbeidsgiver. Definisjonen av ansiennitet er i sin tur nødvendig for beregning og betaling av ulike ytelser, kompensasjoner og tilveiebringelse av ulike garantier.

Sjekk ut de viktigste reguleringsdokumentene som regulerer prosedyren for vedlikehold og lagring av arbeidsbøker: Dekret fra den russiske føderasjonens regjering datert 04.16.2003 nr. 225 og dekretet fra Arbeidsdepartementet i Den russiske føderasjon datert 10.10.2003 nr. 69.

Steg 2

Skriv inn følgende data i arbeidsboken: om den ansatte, om hans kvalifikasjoner og karakter, om arbeidet han gjør, om overføring til en annen arbeidsgiver til en fast jobb, om oppsigelse, om priser for arbeid. Militærtjenestetid, opplæringsperioder - skriv også inn alt om dette i arbeidstakers arbeidsbok.

Trinn 3

Med riktig organisert regnskapsarbeid er arbeidsboken hoveddokumentet som du kan bekrefte eksistensen av et arbeidsforhold. Hvis du er arbeidsgiver, må du føre oversikt over arbeidsbøker. Overlate en regnskapsfører til å føre en inntekts- og utgiftsbok for regnskapsføring av arbeidsbokskjemaer og et innlegg i den med angivelse av serie og nummer, og personaloffiser - en bok for registrering av bevegelse av arbeidsbøker (aksept, oppsigelse, utstedelse duplikater, overføringer osv.)

Fyll ut arbeidsboken i henhold til instruksjonene fra Arbeidsdepartementet i Russland, ikke tillat forkortelser og rettelser. Hold nummereringen ende-til-ende i hver av delene i arbeidsboken.

Trinn 4

Del ut arbeidsboken til den ansatte bare etter oppsigelsen, på oppsigelsesdagen med en oversikt over arbeidsforholdets opphør. Selv om en ansatt skriftlig ber om å gi ham en arbeidsbok en stund, ligger alt ansvar for sikkerheten hos deg, og ikke hos ham. I slike tilfeller skal du tegne kopier av arbeidsbøker på den måten som er godkjent av resolusjonen til den russiske føderasjonens statsstandard av 03.03.2003 nr. 65-st.

Anbefalt: