Hvordan Vi Går I Mai 2019: Helligdager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Vi Går I Mai 2019: Helligdager
Hvordan Vi Går I Mai 2019: Helligdager

Video: Hvordan Vi Går I Mai 2019: Helligdager

Video: Hvordan Vi Går I Mai 2019: Helligdager
Video: Granny ble gigantisk! Fremkalle Granny! Granny i det virkelige livet! Morsom video for barn 2024, April
Anonim

Maiferie for mange er ikke bare forbundet med to store høytider, men også med lange arbeidsferier. I år vil resten vare i nesten to uker, med en kort pause. Til tross for dette vil ikke flertallet av innbyggerne miste sin inntekt. Dette er beskrevet mer detaljert i artikkelen.

Hvordan vi går i mai 2019: helligdager
Hvordan vi går i mai 2019: helligdager

Den siste vårmåneden er rik, ikke bare med helligdager, men også med lange ferier. Vanligvis må du hvile i nesten en halv måned. Dette året blir heller ikke noe unntak. Feriehelgen vil være totalt 9 dager: 5 dager på 1. mai og 4 dager på seiersdagen. Det vil bare være 3 virkedager mellom dem.

Hvordan vi hviler i mai

I mai 2019 hviler vi fra 1 til 5 og fra 9 til 12 inkludert. Må jobbe 6., 7. og 8. mai. Videre på vanlig måte.

Lange ferier er knyttet til to helligdager:

  • 1. mai er vårens og fødselsdagen;
  • 9. mai - Seiersdagen.

Årsaken til den lange hvilen er muligheten for å utsette helgen til ferien. En offentlig fridag anses ikke som en arbeidsdag, dette er nedfelt i arbeidskoden. Dessuten, hvis ferien faller på en offisiell fridag, blir resten utsatt til neste virkedag. For å optimalisere produksjonsprosessen kan du ved regjeringens beslutning kombinere og utsette fridager. Så det viser seg at flere ekstra helger fra andre høytider blir utsatt til mai. For eksempel sammenfalt 23. februar med lørdag i 2019, og det var ingen bestemt fridag. Den ble utsatt til mai. Likeledes var det en utsettelse av en ekstra helg fra nyttårsferien.

Virkedager før ferien forkortes med en time. Så tirsdag 30. april og onsdag 8. mai blir litt kortere. Den utvilsomme fordelen med den kommende mai-ferien er at du slipper å jobbe på lørdag. Det er ingen overføringer i mai i år.

Felles ferie

På et notat er alle offentlige helligdager i Russland listet opp nedenfor:

  • 1., 2., 3., 4., 5., 6., 8. januar - Nyttårsferie;
  • 7. januar - Kristi fødsel;
  • 23. februar - Forsvarer av fedrelandsdagen;
  • 8. mars - Den internasjonale kvinnedagen;
  • 1. mai - vårens og arbeidskraftens ferie;
  • 9. mai - Seiersdagen;
  • 12. juni - Russlands dag;
  • 4. november er dagen for nasjonal enhet.

Hver av dagene fungerer ikke. Hvis det sammenfaller med helgen, blir resten utsatt til neste virkedag, eller senere. Dette er utviklet av Arbeidsdepartementet og kommunisert til innbyggerne i media og gjennom arbeidsgivere.

Hvilken lønn å forvente

Til tross for at halvparten av måneden ikke fungerer i mai, vil de fleste innbyggere få full lønn. Dette gjelder først og fremst arbeidstakere med fast lønn.

Ansatte hvis inntekt avhenger av antall arbeidsperioder (dager, timer) kan stole på penger i henhold til arbeidstiden.

De som blir tvunget til å jobbe på høytider, har krav på kompensasjon i form av dobbeltbetaling for hver helge som jobbes, eller ekstra fridager.

Men å ta ferier er ikke lønnsomt, spesielt for egen regning. Siden det er få arbeidsdager, dobles "kostnaden" nesten. Gjennomsnittlig daglig inntekt er omvendt proporsjonal med antall arbeidsdager i en måned og faktiske arbeidstimer. Jo færre arbeidsdager, jo dyrere skal de betale.

Anbefalt: