Hvordan Forhandle Riktig

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forhandle Riktig
Hvordan Forhandle Riktig

Video: Hvordan Forhandle Riktig

Video: Hvordan Forhandle Riktig
Video: Hvordan velge riktig treningstøy? 2024, April
Anonim

Forhandlinger er en integrert del av ethvert aktivitetsfelt. En person må kunne forhandle med arbeidspartnere, med klienter, med sine kolleger, med ledelsen. Å forhandle er en hel kunst.

Ethvert livsområde involverer forhandlinger
Ethvert livsområde involverer forhandlinger

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg et passende tidspunkt og sted for forhandlinger. Det er best å føre forhandlinger om morgenen, når alle er fulle av energi. Hvis det er nødvendig, vil det være mulig å utvide dem. Valg av sted er også veldig viktig. Det er best å forhandle på eget territorium, ettersom mange mener at vertslandet har en mye bedre posisjon. Forhandlinger kan også holdes på nøytralt territorium, dette vil gjøre kommunikasjonen uformell.

Steg 2

Vær oppmerksom på utseendet ditt. Det er mest riktig å føre forhandlinger i sak.

Trinn 3

Gi informasjonstrening. Prøv å samle omfattende informasjon om motstanderen din fra forskjellige kilder. Dette vil hjelpe deg med å forberede argumenter på forhånd som vil være nyttige under forhandlinger og foreslå måter å løse problemet på.

Trinn 4

Spesifiser formålet med forhandlingene. Vær tydelig på hva du virkelig ønsker å få ut av forhandlingene. Sett deg opp for et positivt resultat. Fokuser oppmerksomheten på de viktigste punktene, samtidig som du tar en pause i talen. Start med de spørsmålene som er enklest å bli enige om. Dette vil gi en positiv drivkraft.

Trinn 5

Sørg for å holde deg til den forhåndsskrevne forhandlingsplanen. Start med generelle og enklere spørsmål, gå gradvis til mer komplekse, demonstrer muligheten for å nå gjensidig forståelse, og i kontroversielle spørsmål - kompromiss. Vær den første til å starte forhandlinger, ikke la oss ta initiativet.

Trinn 6

Husk at en persons oppmerksomhet blir sløv etter en times forhandlinger, så du bør ikke dra ut forhandlingene, og hvis det ikke er noe resultat, bør du ta en pause.

Trinn 7

Husk at betydningen av adressen er mer sannsynlig å bli husket enn ordene. Sørg derfor for å sørge for at du blir forstått riktig, ta hensyn til motstanderens intellektuelle potensiale. Oppgi tesene dine på en logisk og begrunnet måte. Ellers vil misforståelse føre til feil konklusjoner.

Trinn 8

Vær overbevisende og objektiv, aldri gi etter for følelser. Ta initiativet dyktig og hold det. Avslutt linjene dine med et spørsmål og prøv å forutsi motstanderens reaksjon. Dette vil hjelpe deg med å nå det tiltenkte målet ditt.

Trinn 9

Alle kan lære å effektivt forhandle. Det viktigste er å følge visse regler for deres oppførsel, nøye forberede deg på forhandlinger, så blir seieren din!

Anbefalt: