Hvordan Skrive En Klage Til Arbeidstilsynet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Klage Til Arbeidstilsynet
Hvordan Skrive En Klage Til Arbeidstilsynet

Video: Hvordan Skrive En Klage Til Arbeidstilsynet

Video: Hvordan Skrive En Klage Til Arbeidstilsynet
Video: HVORDAN SKRIVE EN KLAGE : VIDEO 2 : SPRÅKBYGGER 2024, April
Anonim

Forholdet mellom en ansatt og en arbeidsgiver er ofte vanskelig. Og det er veldig vanskelig å bevise overfor sjefen at han tar feil. De hjelper til med å gjenopprette arbeidstakernes rettigheter i Arbeidstilsynet. Men hele spørsmålet er hvordan man skal skrive en klage riktig slik at det kan iverksettes tiltak for det?

Hvordan skrive en klage til arbeidstilsynet
Hvordan skrive en klage til arbeidstilsynet

Nødvendig

  • - adresse og telefonnummer til det lokale arbeidstilsynet,
  • - teksten til den russiske føderasjonens arbeidskode

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du kontakter inspeksjonen, må du analysere nøyaktig hvordan rettighetene dine ble krenket. De vanligste konfliktsituasjonene inkluderer feilregistrering av arbeidsforhold, sen betaling av lønn og feil i oppsigelse. Sjekk artikkel 37, 64 og 84 i arbeidskodeksen som styrer disse områdene. Før du skriver en klage, må du ringe til inspeksjonen og få råd hvis du forstår lovens bestemmelser og hvordan du best kan formulere klager på papir.

Steg 2

Samle dokumenter som kan bevise at du har rett. Disse inkluderer den inngåtte avtalen, dataene om forlik med deg. Hvis arbeidsgivers brudd er registrert i ordrer eller i en uttalelse du ikke har i hendene, kan du nevne dem i søknaden.

Trinn 3

Skriv en klage. Prøver finnes på inspektoratet selv eller på nettsteder for juridisk rådgivning. Overskriften på klagen må inneholde riktig navn og adresse på organisasjonen du søker, og fullstendige detaljer. Disse inkluderer etternavn, navn, patronymic, adresse til bosted. I teksten til anken, nevn hvor og sammen med hvem du jobber eller jobbet. Og oppgi essensen av dine påstander. For å sende inn dokumentet personlig, skriv teksten i duplikat eller kopier den.

Trinn 4

Ta med klagen til inspeksjonskontoret eller send den med anbefalt post med varsel per post. Legg ved utarbeidede dokumenter til det som viser saken din. Hvis du søker personlig, bør du i det andre eksemplaret sette et merke på når og av hvem det ble akseptert. I det andre tilfellet vil beviset være en kvittering for varsel.

Trinn 5

I alle fall bør klagen din vurderes innen en måned, i unntakstilfeller kan perioden forlenges med en ny måned. På grunnlag av dette sjekker bedriften din implementeringen av arbeidslovgivningen. Som regel ender det med resept eller bot for ledelsen eller organisasjonen som helhet. Inspektører er forpliktet til ikke å opplyse om hvem de anker de foretar en inspeksjon i virksomheten.

Anbefalt: