Hvordan Beregne Lønn Ved Oppsigelse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Lønn Ved Oppsigelse
Hvordan Beregne Lønn Ved Oppsigelse

Video: Hvordan Beregne Lønn Ved Oppsigelse

Video: Hvordan Beregne Lønn Ved Oppsigelse
Video: Lønn og skatt 2024, April
Anonim

Ved oppsigelse får arbeidstakeren kompensasjon for alle ubrukte ferier, samt lønn for den utførte perioden. Beregningen av feriekompensasjon avhenger av arbeidsperioden og gjennomsnittlig dagslønn.

Hvordan beregne du lønn ved oppsigelse
Hvordan beregne du lønn ved oppsigelse

Bruksanvisning

Trinn 1

For å beregne kompensasjon for ubrukte ferier, må du først beregne antall ubrukte feriedager. Ved avskjedigelse av en ansatt som har jobbet i ett selskap i mer enn 11 måneder, har han rett til kompensasjon for gjennomsnittlig dagslønn multiplisert med totalt antall feriedager. Gjennomsnittlig dagslønn er summen av alle månedslønnene for året, delt på 12 og 29,4 (gjennomsnittlig antall dager i en måned). I andre tilfeller beregnes kompensasjonen i forhold til den arbeidet perioden.

Steg 2

Vanligvis er ferien lik 28 kalenderdager. I dette tilfellet, for hver arbeidsmåned, er 2, 33 dager ferie tillatt. Hvis en ansatt drar den siste dagen i måneden, er denne måneden inkludert i faktureringsperioden. Hvis dette ikke er tilfelle, blir ikke en ufullstendig måned tatt med i beregningen.

Trinn 3

Kompensasjon for de som har jobbet i selskapet i mindre enn 11 måneder beregnes i forhold til arbeidet. De. 2, 33 multipliseres med antall hele måneder arbeidet og med gjennomsnittlig daglig. Hvis en ansatt for eksempel har jobbet i selskapet i seks måneder og ikke har brukt den foreskrevne ferien, må han få kompensasjon for 14 dagers ferie (når du multipliserer 2, 33 med antall måneder, blir produktet avrundet). Kompensasjonen vil bli beregnet ved å multiplisere hans gjennomsnittlige dagslønn med 14.

Trinn 4

I tillegg til kompensasjon for ubrukt ferie skal arbeidstakeren få utbetalt lønn for den perioden som faktisk ble jobbet den siste måneden. For å gjøre dette må månedslønnen deles med antall arbeidsdager i denne måneden, og deretter multipliseres med antall arbeidsdager. For eksempel, hvis den ansattes lønn er 50000 rubler, og i løpet av en måned er det 22 virkedager, hvorav han jobbet 6, så skal 50.000 deles med 22 (vi får ca 2273 rubler) og multiplisert med 6 (vi får 13638 rubler).

Anbefalt: