Hvordan Beregne Ved Oppsigelse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Ved Oppsigelse
Hvordan Beregne Ved Oppsigelse

Video: Hvordan Beregne Ved Oppsigelse

Video: Hvordan Beregne Ved Oppsigelse
Video: Hva skjer med ferie ved oppsigelse? 2024, Kan
Anonim

Ved avskjedigelse av en ansatt må du foreta et fullstendig kontantoppgjør neste dag etter siste arbeidsdag. Hvis beregningen er forsinket, kan arbeidstilsynet forplikte arbeidsgiveren til å betale kompensasjon for hver forfalt dag på 1/300 av refinansieringen til Sentralbanken i Russland.

Hvordan beregne ved oppsigelse
Hvordan beregne ved oppsigelse

Bruksanvisning

Trinn 1

En ansatt må sende et oppsigelsesbrev to uker i forveien. Unntak er tilfeller av oppsigelse i prøvetiden og med en formalisert kontrakt for midlertidig arbeid. I disse tilfellene leveres søknaden tre dager før oppsigelsen.

Steg 2

Et fullstendig kontantoppgjør med en ansatt må gjøres uavhengig av hvem initiativet oppsigelsen skjer - etter deres egen forespørsel eller på initiativ fra arbeidsgiveren.

Trinn 3

Opptjent beløp i inneværende periode, kompensasjon for ubrukte feriedager og alle kontante bonuser og godtgjørelser er underlagt betaling.

Trinn 4

Hvis en ansatt tok ferie tidligere enn de foreskrevne 12 månedene, blir hele beløpet med overbetalte feriedager trukket fra den generelle beregningen ved oppsigelse.

Trinn 5

Kompensasjon for ubrukt ferie bør beregnes ut fra gjennomsnittsopptjeningen for de 12 månedene som var sist før oppsigelsen. Selv om lønnen var mindre eller mer før.

Trinn 6

Alle betalte beløp i 12 måneder, som forsikringspremiene ble belastet for, må legges til, delt på 12, multiplisert med antall dager ubenyttet ferie, legg til det opptjente beløpet for inneværende periode, den regionale koeffisienten. Trekk 13% av inntektsskatten fra det resulterende tallet. Gi det mottatte beløpet til den ansatte som beregning.

Trinn 7

Hvis oppsigelsen skjer på initiativ fra arbeidsgiveren for sløsing med materielle eiendeler, må pengene for mangelen trekkes fra den generelle beregningen.

Trinn 8

Hvis tiden ikke har blitt fullarbeidet før starten av neste ferie, beregnes kompensasjonen for den på grunnlag av den gjennomsnittlige daglige inntjeningen til faktisk opptjente midler, som må deles med de faktisk arbeidet dagene og multiplisert med de foreskrevne feriedagene.

Trinn 9

En ansatt som har jobbet i bedriften i 11 måneder, må få utbetalt feriekompensasjon for hele året.

Trinn 10

Hvis det har blitt jobbet mer enn 15 dager i den nåværende måneden, betales ferien for denne måneden i sin helhet. Mindre enn 15 dager - feriedager for denne måneden kompenseres ikke.

Trinn 11

Ansatte som slutter uten å ha jobbet i 1 måned får ikke ferieerstatning. For de som har jobbet mer enn en måned og sluttet i prøvetiden, beregnes kompensasjonen med en hastighet på 2 dager for hver måned du har jobbet.

Anbefalt: