Hvordan Utstede En Arbeidsbok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Utstede En Arbeidsbok
Hvordan Utstede En Arbeidsbok

Video: Hvordan Utstede En Arbeidsbok

Video: Hvordan Utstede En Arbeidsbok
Video: ПЕРВЫЕ ПОСЛЕВОЕННЫЕ ГОДЫ. ВОСТОЧНАЯ ПРУССИЯ. КАЛИНИНГРАД. ИСТОРИИ ПРОФЕССОРА. КОП ПО ВОЙНЕ 2024, Mars
Anonim

Konseptet med "arbeidsbok" dukket opp i vårt land i 1917. Siden den gang, i begynnelsen av arbeidskraftaktivitet, har hver borger i Russland fått en arbeidsbok. Dette dokumentet inneholder personopplysninger om eieren, hans stilling. Det gjøres endringer i arbeidsboken angående arbeidstakerens arbeid.

Hvordan utstede en arbeidsbok
Hvordan utstede en arbeidsbok

Bruksanvisning

Trinn 1

I løpet av opptaksperioden, sammen med søknaden til personalavdelingen, overføres en pakke med dokumenter som er regulert av arbeidslovgivningen. Resepsjonisten sjekker dokumentene og etterlater de nødvendige kopiene til den ansattes personlige mappe. Samtidig godtas originalen til arbeidsboken for lagring. Når en ansatt overfører et dokument til lagring til personaltjenesten, legger han sin signatur i journalen for regnskapsføring av arbeidsbøker og innlegg til dem.

Steg 2

I løpet av ansettelsesperioden kan den ansatte trenge å få arbeidsboken sin i hånden. I dette tilfellet bør personen som er ansvarlig for vedlikehold av arbeidsbøker, stole på reglene for vedlikehold og lagring av arbeidsbøker, lage former for arbeidsbøker og gi arbeidsgivere dem. Disse reglene instruerer den ansvarlige medarbeideren om å godta en søknad om utstedelse av en kopi av arbeidsboken, eller gi et sertifisert utdrag fra arbeidsboken. Forespørselen om en kopi er adressert til lederen av foretaket. Kopier fra bedriften utstedes gratis til ansatte senest tre virkedager fra datoen for søknadens skriving.

Trinn 3

På dagen for oppsigelse (den siste arbeidsdagen), basert på artikkel 62 i den russiske føderasjonens arbeidskode, må arbeidstakeren få utstedt en arbeidsbok. Samtidig bør en fratredende ansatt ikke skriftlig eller muntlig erklære forespørsel om utstedelse av en arbeidsbok.

Trinn 4

Den siste arbeidsdagen overleveres arbeidsboken personlig til den ansatte. I boken om regnskap for arbeidsbøker og vedlegg til dem, legges datoen for utstedelse av dokumentet, signaturen til personen som overleverte og mottok dokumentet.

Trinn 5

Hvis arbeidstakeren nekter å akseptere arbeidsboken på dagen for oppsigelsen, eller årsaken til at arbeidsboken ikke er i hans hender vil være fraværet av den ansatte, er den ansvarlige medarbeideren i personalavdelingen forpliktet til å gi en skriftlig melding. Det bør be den avgåtte medarbeideren om å møte personlig for å skaffe seg et arbeidsdokument. Det er nødvendig å registrere tid og adresse for mottak av arbeidsboken. Du bør også avklare samtykke fra den avgåtte medarbeideren til å sende arbeidsboken til en bestemt adresse via post.

Trinn 6

Det er viktig å merke seg at slike brev er nødvendige bevis i retten mot en ansatt som bestemte seg for å erklære forsinkelsen med å utstede en arbeidsbok. Varselet sendt med post fritar arbeidsgiveren for ansvaret for forsinkelsen med å utstede en arbeidsbok.

Anbefalt: