Hva Er Begjæringer Og Hvordan Blir De Sendt Inn?

Hva Er Begjæringer Og Hvordan Blir De Sendt Inn?
Hva Er Begjæringer Og Hvordan Blir De Sendt Inn?

Video: Hva Er Begjæringer Og Hvordan Blir De Sendt Inn?

Video: Hva Er Begjæringer Og Hvordan Blir De Sendt Inn?
Video: The Beautiful Island of Santorini - 7.5 mile/12km Hike - 4K - with Captions 2024, Kan
Anonim

Under behandlingen av straffesaker og sivile saker må deltakerne i prosessen ofte henvende seg til retten med forskjellige slags begjæringer. En av de vanligste typene av slike uttalelser er en anmodning om å utsette behandlingen av en sak. En skriftlig forespørsel fremsatt i henhold til visse regler til en tjenestemann om å utføre visse handlinger kalles en begjæring.

Hva er begjæringer og hvordan blir de sendt inn?
Hva er begjæringer og hvordan blir de sendt inn?

Ofte brukes begjæringer når man vurderer saker om administrative lovbrudd. I følge loven vurderes en skriftlig søknad obligatorisk av en tjenestemann, hvoretter det treffes en passende avgjørelse om den. Det kan være to løsninger: nektelse av å tilfredsstille begjæringen eller tilfredsstillelse. I tilfelle avgjørelsen inneholder et avslag på å imøtekomme forespørselen, må en slik beslutning være motivert.

En forutsetning for å lage en søknad er dens skriftlige form. En slik forespørsel kommer i navnet til den personen som har ansvaret for det aktuelle materialet. Loven bestemmer at begjæringen må vurderes umiddelbart med en avgjørelse i form av en avgjørelse fra domstolen eller det organ som har ansvaret for saken.

Omstendighetene som ga anledning til inngivelsen av begjæringen kan være svært forskjellige: om kjennskap til saksmaterialet, om den begrunnede utsettelsen av høringen, om avslutningen av saksmaterialet, nye dokumenter og bevis i saken osv..

Det er et standard søknadsskjema. Dokumentet indikerer dommeren eller en annen tjenestemann i hvis navn begjæringen blir sendt, ditt etternavn og initialer er påført, og bostedet er angitt. Under overskriften "forespørsel", bør essensen av forespørselen kort og tydelig fremgå, noe som indikerer faktumet for bruddet som forhandlingene er viet til. Om nødvendig er det vedlagt dokumenter til søknaden, for eksempel som beviser gyldigheten av årsakene til utsettelse av møtet.

Innbyggere kan sende inn en begjæring før domstolens behandling av saken starter. I dette tilfellet avklarer dommeren absolutt spørsmålet om tilgjengeligheten av begjæringer og tar en avgjørelse om tilfredshet eller avslag. Loven lar deg komme med skriftlige forespørsler og i løpet av saken.

Anbefalt: