Hvordan Lære Salg

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære Salg
Hvordan Lære Salg

Video: Hvordan Lære Salg

Video: Hvordan Lære Salg
Video: Sælger - Lav og lær af disse 10 fejl 2024, April
Anonim

Noen ledere mener feilaktig at salg kommer fra naturen. Denne stillingen er bare delvis riktig: det er mange teknologier for å lære denne nyttige ferdigheten.

Hvordan lære salg
Hvordan lære salg

Nødvendig

  • - bøker;
  • - tidsskrifter;
  • - treningsplan.

Bruksanvisning

Trinn 1

Lag en grov salgsopplæringsplan ved å dele den i to viktige blokker. Den første gjelder nykommere, fordi handelssfæren som regel er preget av konstant rotasjon av arbeidere. Nyankomne ansatte skal få et intensivt introduksjonskurs. Det kan omfatte teknologier for kommunikasjon med kunder, ferdigheter i å identifisere behov, prinsipper for å demonstrere varer som selskapet har å gjøre med. Den andre blokken er ment for erfarne "selgere" som hele tiden må forsterke sin erfaring med ny relevant kunnskap.

Steg 2

Innføre et internt internship system. For det første gjelder dette ansatte som ikke har erfaring fra salg. Tilordne en mentor for dem blant de eksisterende ansatte. En erfaren ansatt må så snart som mulig vise nykommeren hovedprinsippene for arbeidet, gjøre seg kjent med varene og karakterisere målgruppen. Ytterligere betaling til treneren for arbeidet i dette tilfellet kreves. Hvis du har et stort selskap, kan du arrangere utvekslingsdager for salgsopplevelser mellom filialer og divisjoner.

Trinn 3

Lag et salgsopplæringsprogram for mangeårige ansatte. Analyse av spesifikke situasjoner fra praksis, opplæring i spillformat, tematiske diskusjoner - slikt arbeid utføres som regel i selskapet. Det anbefales å arrangere den andre delen av opplæringen med involvering av fagpersoner. Følg seminarene og mesterklasser og send de beste representantene for selskapet til dem.

Trinn 4

Oppmuntre egenopplæring i salg ved å utstyre personalet med de nødvendige ressursene. Start for eksempel et minibibliotek som etterfylles månedlig. Kjøp de mest relevante bøkene om salgsteknikker, psykologi, markedsføring; abonner på tidsskrifter.

Anbefalt: