Hvordan Søke Om Ekteskapsregistrering I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke Om Ekteskapsregistrering I
Hvordan Søke Om Ekteskapsregistrering I

Video: Hvordan Søke Om Ekteskapsregistrering I

Video: Hvordan Søke Om Ekteskapsregistrering I
Video: how to apply marriage certificate online in tamilnadu | Apply Marriage Certificate Online in tamil 2024, Kan
Anonim

Et bryllup er den lykkeligste og mest spennende begivenheten i livet til et nygift par. Det er tross alt ikke noe vakrere enn foreningen av to kjærlige hjerter! For at feiringen skal finne sted, må brudeparet først søke om ekteskapsregistrering.

Bryllup
Bryllup

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst bør du velge registret hvor høytidelig arrangement skal finne sted. Som regel sendes søknaden ikke mindre enn 1 måned før ekteskapsregistreringen og ikke mer enn to. Denne perioden er gitt i lov, slik at unge mennesker igjen kan vurdere beslutningen nøye og ta et ansvarlig skritt bevisst. Og de fleste registerkontorer og bryllupspalater godtar søknader umiddelbart i hele bryllupsperioden. Vanligvis blir praktiske tider og dager booket umiddelbart, så du må kanskje stå i kø og enda mer enn en dag. Denne avtalen kan gjøres opptil seks måneder før bryllupet.

Steg 2

Deretter må ektefellene fylle ut et spesielt søknadsskjema, som har en side for ektemannen, der hver av dem legger inn sine data og personlig signerer. Det er det som bekrefter det frivillige samtykke fra de nygifte til å inngå en allianse. Tidligere må du tenke på en så viktig sak som å endre etternavnet etter ekteskapet, siden slik informasjon også må angis i søknaden.

Trinn 3

Det er viktig å huske at ekteskap er umulig mellom personer, hvorav minst en allerede er lovlig gift; adoptivforeldre og adopterte barn; nære slektninger; personer, hvorav minst en er arbeidsufør på grunn av en psykisk lidelse.

Trinn 4

For å sende inn en søknad til registret, bør du ha mannens og konas pass. Og også et attest om skilsmisse (hvis det hadde vært et ekteskap tidligere), tillatelse til å gifte seg (for mindreårige) og selve søknaden om ekteskap, som fylles ut i registret rett før innlevering.

Trinn 5

For å registrere et ekteskap, må du betale et statsgebyr på 200 rubler. Skjemaet for betaling og detaljer vil bli gitt av registret. Det viktigste er ikke å glemme å ta kvitteringen med deg på den fastsatte bryllupsdagen.

Anbefalt: