Hvilke Sivile Krav Blir Vurdert Av Dommeren

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Sivile Krav Blir Vurdert Av Dommeren
Hvilke Sivile Krav Blir Vurdert Av Dommeren

Video: Hvilke Sivile Krav Blir Vurdert Av Dommeren

Video: Hvilke Sivile Krav Blir Vurdert Av Dommeren
Video: ᴴᴰ, HVORDAN STORBRITANNIEN styrer VERDEN? England Er En Parasit For Alle Lande 2024, Kan
Anonim

Sakskategoriene som behandles av magistratenes domstoler er nedfelt i de relevante kodene og føderale lovene. I dette tilfellet er vi bare interessert i sivile krav, som betyr sivilrettslige saksbehandlingsregler og føderale lover som regulerer denne spesielle relasjonssfæren.

GPK
GPK

Rettssystemet i Den russiske føderasjonen forutsetter tilstedeværelsen av domstoler på forskjellige nivåer. Hver domstol vurderer de kategoriene av saker som er innenfor dens jurisdiksjon og jurisdiksjon.

Generelle bestemmelser i sivilprosessloven

I samsvar med den russiske føderasjonskodeksen, nemlig første del av artikkel 23, vurderer magistratenes domstoler følgende kategorier av sivile saker:

Artikkel 121 i Den russiske føderasjonskoden En rettskjennelse er en rettskjennelse gitt av en dommer alene på grunnlag av en søknad om innkreving av pengebeløp eller for gjenvinning av løsøre fra skyldneren.

1) saker om utstedelse av en rettskjennelse;

2) tilfeller av skilsmisse, hvis det ikke er tvist om barn mellom ektefellene;

3) saker om deling av felles ervervet eiendom mellom ektefeller til en skadepris som ikke overstiger femti tusen rubler;

4) andre nye familierettlige forhold, med unntak av saker om bestridelse av farskap (moderskap), om etablering av farskap, om fratakelse av foreldrerettigheter, om begrensning av foreldrerettigheter, om adopsjon (adopsjon) av et barn, andre saker om tvister om barn og saker om anerkjennelse av ekteskapet er ugyldig;

Andre saker i denne kategorien inkluderer saker som ikke påvirker personlige moralske rettigheter (foreldre) og ikke påvirker barnets rettigheter og interesser.

Lignende bestemmelser er nedfelt i den føderale loven av 17. desember 1998 N 188-FZ "On Justices of the Peace in the Russian Federation".

5) saker om eiendomstvister, med unntak av saker om arv av eiendom og saker som skyldes relasjoner om opprettelse og bruk av resultatene av intellektuell aktivitet, med en skadepris som ikke overstiger femti tusen rubler;

6) saker om fastsettelse av fremgangsmåten for bruk av eiendom.

Del to i artikkel 23 i den russiske føderasjonskodeksen fastslår følgende bestemmelse: "Andre saker kan også tilskrives jurisdiksjonen til fredsdommere ved føderale lover."

Andre sivile saker innenfor magistratenes jurisdiksjon

Andre saker, som ennå ikke er spesifisert tidligere, inkluderer saker som skyldes arbeidsforhold: om krav om opphevelse av disiplinære sanksjoner (unntatt avskjedigelse); på kompensasjon for materiell skade forårsaket av en ansatt til en bedrift eller organisasjon; om endring av ordlyden i årsaken til oppsigelse; om innkreving av lønn for forsinkelsen med utstedelse av arbeidsbok m.m.

Fredsdommernes kompetanse inkluderer også saker om krav om innkreving av bøter etter skatte- og tollovgivning, beløp av ubetalte pensjoner, statlige fordeler, skatter, restanse på husleie og verktøy (opptil 500 minimumslønn), krav om erstatning for moralsk skade osv. etc.

Anbefalt: