Hvordan Ektefellens Andel Av Eiendommen Arves

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ektefellens Andel Av Eiendommen Arves
Hvordan Ektefellens Andel Av Eiendommen Arves

Video: Hvordan Ektefellens Andel Av Eiendommen Arves

Video: Hvordan Ektefellens Andel Av Eiendommen Arves
Video: (2044) Per Øyvind Østrem: Gud vil ta hand om deg 2024, Kan
Anonim

Foreløpig tar loven bare hensyn til ekteskapet som er formalisert. Lovgivningen anser ikke ektefeller som har bodd i et sivilt ekteskap som arvinger til hverandre. Ved bestemmelse av boets volum tas testatorens offisielle sivilstatus i betraktning, og andelen til den andre ektefellen i felleseie er ekskludert fra den.

Hvordan ektefellens andel av eiendommen arves
Hvordan ektefellens andel av eiendommen arves

Felles eiendom til ektefeller

Fra registreringen av et offisielt ekteskap regnes all eiendom som ektefellene har anskaffet som felleseie, uavhengig av hvilken reell inntekt hver av dem hadde. I dette tilfellet er felleseiendommen delt mellom dem i like store andeler, selv om en av dem aldri har jobbet og ikke har gitt noe vesentlig bidrag til den felleskjøpte eiendommen. Unntak er tilfeller når annet er foreskrevet i ekteskapskontrakten, eller når det ble inngått avtale om deling av eiendom mellom ektefellene, eller når retten bestemmer at den andre ektefellen ikke mottok inntekt av uberettiget grunn eller håndterte felleseie til skade. av familiens interesser.

Boet til den avdøde ektefellen inkluderer all eiendommen som tilhører ham før ekteskapet, og hans andel i det ervervet under ekteskapet, i samsvar med artikkel 1150 i Den russiske føderasjonens sivile lov. Denne arven går til arvingene hans; den andre ektefellen er også blant arvingene til den første fasen.

Strukturen til felleseiendommen, der hver av ektefellene eier halvparten, inkluderer inntektene til begge ektefellene, inkludert pensjoner, fordeler og andre kontantbetalinger som ikke har et avtalt formål. Det inkluderer også alt som er anskaffet fra generell inntekt: ting, eiendom, verdipapirer, mengden aksjer, innskudd, kapitalandeler som er bidratt til kredittinstitusjoner eller andre kommersielle virksomheter. Felles eierskap inkluderer all annen eiendom som ervervet under ekteskapet, uavhengig av hvem det ble kjøpt i, og med hvem av dem kjøps- og salgsavtalen ble inngått.

Felleskjøpt eiendom inkluderer ikke ting eller eiendom som testator har mottatt som gave eller testament, samt ting til individuelt bruk, unntatt smykker, smykker, luksusvarer.

Hvordan eiendommen til den avdøde ektefellen er delt

Etter atskillelsen av andelen til den andre ektefellen fra den felles ervervede eiendommen, er han også inkludert i arvelisten og er ifølge loven arvingen til første trinn sammen med barn og foreldre til den avdøde. Arvingene til en linje er kun kalt til å arve hvis ingen testament er utarbeidet. Hvis den eksisterer, skjer fordelingen av arven i samsvar med testatorens vilje som er beskrevet i dette dokumentet, idet det tas hensyn til regelen om den obligatoriske andelen i arven. Denne regelen gjelder mindreårige barn, foreldre til avdøde og andre forsørgede personer.

Andelen av den andre ektefellen bestemmes av notaren som har ansvaret for arvesaken. I samsvar med art. 75 av de grunnleggende i lovgivningen i Den russiske føderasjonen om notarer, må han utstede den gjenlevende ektefellen et sertifikat for retten til andel i felleseiendommen, som bekrefter sin rett til halvparten av tingene og eiendomsrettighetene som er oppført i sertifikatet.

Anbefalt: