Hvordan Begynne å Jobbe Som Psykolog

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Begynne å Jobbe Som Psykolog
Hvordan Begynne å Jobbe Som Psykolog

Video: Hvordan Begynne å Jobbe Som Psykolog

Video: Hvordan Begynne å Jobbe Som Psykolog
Video: Starship Tower Construction Begins at Cape Canaveral, Rocket Lab Neutron Update, Starlink Version 2 2024, Kan
Anonim

De første trinnene i yrket som psykolog er de vanskeligste. På den ene siden er den unge spesialisten energisk, ivrig etter å bruke den tilegnede kunnskapen, hjelpe mennesker og forandre verden til det bedre. På den annen side mangler han praktisk erfaring. For å ta en verdig plass i det profesjonelle feltet, må han skape optimale forhold for en karriereoppstart.

Hvordan begynne å jobbe som psykolog
Hvordan begynne å jobbe som psykolog

Nødvendig

  • - vitnemål for høyere yrkesutdanning;
  • - sammendrag;
  • - sertifikat for registrering av en enkelt entreprenør.

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg et område med psykologisk praksis der du ønsker å utvikle deg. Dette kan være barnepsykologi, familierådgivning, arbeid i medisinske og utdanningsinstitusjoner, sosiale rehabiliteringssentre osv. Store bedrifter og organisasjoner har også ofte en psykolog i staben som håndterer valg og motivasjon av personell. Nylig har private psykologiske sentre utviklet seg aktivt, og tiltrukket universitetsutdannede for individuelle og gruppeklasser.

Steg 2

Lag et CV. I det angir du høyere utdanningsinstitusjon som du ble uteksaminert fra, fullførte videregående opplæringskurs, store profesjonelle opplæringer og seminarer. Oppgi vitnemål, sertifikater og andre dokumenter som bekrefter tilgjengeligheten av spesialopplæring innen et bestemt område av psykologi. Ikke glem å nevne praktisk erfaring, for eksempel hvis du kombinerte studier ved instituttet og jobber som assistentpsykolog. Skriv også om de viktige konsultasjonene du melder deg frivillig uten å signere en arbeidsavtale.

Trinn 3

Send CV til rekrutteringsbyråer, personaltjenester til bedrifter og organisasjoner der det er stilling som psykolog. Kontakt potensielle arbeidsgivere direkte: ring skoler, barnehager, psykologiske sentre, bestill en time, legg av kontaktene dine slik at når en ledig stilling dukker opp, kan de kontakte deg. Annonser jobbsøket ditt i den gratis rubrikkavisen i din region. Legg igjen en melding på ditt lokale internettforum. Fortell dine venner og bekjente at du er interessert i arbeid. Jo flere folk vet om det, jo større er sjansene dine for å finne din drømmejobb.

Trinn 4

Gi individuell psykologisk rådgivning. Dette kan gjøres parallelt med søket etter hovedjobben. Du kan til og med gi opp ideen om å jobbe i en institusjon i fremtiden og fokusere helt på privat praksis. Først er det ikke nødvendig å leie et kontor, innrede det med dyre møbler og ansette en sekretær. Du kan gi kundene råd om deres territorium hjemme i ethvert koselig og innbydende miljø. Folk vil selvfølgelig ikke huske fargen på tapetet i rommet, men hvor effektivt du hjalp dem med å løse problemet. Når du starter en privat rådgivning, må du imidlertid registrere deg som eneeier. Dette er nødvendig slik at du ikke har problemer med å betale skatt.

Trinn 5

Vær aktiv og målrettet. Delta i kontinuerlig egenopplæring, delta på spesialiserte kurs og opplæring i psykologiske områder. Jo mer aktuelle trender og teorier du kjenner, jo flere muligheter for samarbeid vil du kunne tilby til dine klienter og arbeidsgivere, og jo høyere blir din "verdi" på arbeidsmarkedet.

Anbefalt: