Hvordan Beregne Preferanseopplevelsen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Preferanseopplevelsen
Hvordan Beregne Preferanseopplevelsen

Video: Hvordan Beregne Preferanseopplevelsen

Video: Hvordan Beregne Preferanseopplevelsen
Video: Агророгоскоп нарезки и укоренения черенков в октябре 2021 года Плюс способ укоренения осенью 2021 2024, April
Anonim

Foretrukket tjenestetid gjør det mulig å motta førtidspensjon, samt fortrinnsrett. Foretrukket arbeidserfaring gis til borgere som jobber under vanskelige og skadelige arbeidsforhold, for eksempel i kullgruver, medisinske arbeidere, lærere.

Hvordan beregne preferanseopplevelsen
Hvordan beregne preferanseopplevelsen

Bruksanvisning

Trinn 1

Beregningen av foretrukket tjenestetid er lovfestet i dekretet fra Den russiske føderasjonens regjering av 11. juli 2002 nr. 516 "Om godkjenning av reglene for beregning av arbeidsperioder, som gir rett til tidlig tildeling av alderspensjon i samsvar med artikkel 27 og 28 i den føderale loven "Om arbeidspensjoner i Russland" … I følge resolusjonen er perioder med ferie (både grunnleggende og tilleggsutstyr), samt perioder med midlertidig funksjonshemming for en borger, inkludert i preferanseopplevelsen. Administrativ permisjon er ikke inkludert i tjenestetiden.

Steg 2

For å avgjøre om du har rett til en fortrinnspensjon eller ikke, åpne den føderale loven "Arbeidspensjoner i Russland" og finn der en gjenstand som kjennetegner aktiviteten din, som vil indikere hvor mange kalenderår du måtte jobbe i disse forhold for å kunne pensjonere seg tidlig.

Trinn 3

Vær oppmerksom på at hvis du har jobbet i flere førtidspensjonsjobber, kan disse periodene av arbeid være kumulative. For å gjøre dette, i henhold til den ordinære listen som er foreskrevet i reglene for beregning av arbeidsperioder, som gir rett til tidlig tildeling av alderspensjon, bestemme om periodene for arbeidet ditt er oppsummert.

Trinn 4

Forsikre deg om at du ikke hadde perioder der du jobbet deltid eller deltid under arbeidet ditt - i dette tilfellet kan tjenestetiden kun beregnes fra arkivposter, siden den ikke beregnes i en kalenderrekkefølge, men i faktiske arbeidstimer.

Trinn 5

Ikke glem å ta hensyn til tiden mellom skift når du jobber på rotasjonsbasis, testperioden når du ansetter og perioder med yrkesopplæring eller omskolering, samt det faktum at hvert år med underjordisk arbeid regnes i 1 år og 3 måneder, og hvert år med arbeid under spesielt vanskelige forhold gitt av en spesiell liste - i 9 måneder.

Trinn 6

For å finne ut din fortrinnsrett, kan du kontakte pensjonskassen der du bor. Sørg for å sende inn pensjonsfondet slike dokumenter som et pensjonsforsikringssertifikat, pass, arbeidsbok, sertifikater fra organisasjoner der du jobbet eller arkivsertifikater, militær ID, hvorpå de vil hjelpe deg med å avklare og ta hensyn til alle arbeidsperioder, inkludert arbeid i vanskelige og helseskadelige forhold.

Anbefalt: