Hvordan Få En Deltidsjobb

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få En Deltidsjobb
Hvordan Få En Deltidsjobb

Video: Hvordan Få En Deltidsjobb

Video: Hvordan Få En Deltidsjobb
Video: Hvordan få jobb i Norge - Give a Job 2024, April
Anonim

Det er situasjoner når det blir nødvendig å ordne en deltidsansatt. Deltidsarbeid betyr en deltidsansatt og gjenspeiles i personal- og regnskapsposter.

Hvordan få en deltidsjobb
Hvordan få en deltidsjobb

Nødvendig

  • - en søknad om deltidsjobb eller en søknad om overføring til den;
  • - ordre på hodet om etablering av deltidsarbeid;
  • - tids skjema.

Bruksanvisning

Trinn 1

Deltidsarbeid betyr at en ansatt har mindre enn 40 timer arbeid per uke. Enhver ansatt i selskapet kan overføres eller aksepteres for å jobbe med en ufullstendig tidsplan med sitt samtykke. Og i noen tilfeller på forespørsel.

Steg 2

Spesielt kan deltidsarbeid ikke nektes: en gravid kvinne; en forelder som oppdrar et barn under 14 år eller et funksjonshemmet barn under 18 år; en ansatt i hvis omsorg et sykt familiemedlem er; funksjonshemmet person. Slike øyeblikk er foreskrevet i artikkel 93 i den russiske føderasjonens arbeidskodeks, artikkel 11, 23 i føderal lov av 24. november 1995 nr. 181-ФЗ "Om sosial beskyttelse av funksjonshemmede i Russland."

Trinn 3

En deltidsansatt lønnes i henhold til arbeidstiden. Samtidig endres ikke varigheten av ferien og prosedyren for å beregne tjenestetiden (artikkel 93 i arbeidskoden i Russland). Selv om feriepenger telles i mindre grad, i henhold til beløpet i forhold til arbeidstiden. I tilfelle en deltidsplan for disse personkategoriene, må de ansatte dokumentere sin rett: ta med sykdomsbevis for kjære, funksjonshemming osv.

Trinn 4

Deltid arbeidstid for en ansatt kan også fastsettes etter initiativ fra arbeidsgivere, hvis virksomheten gjennomfører organisatoriske og tekniske tiltak med endring i viktige arbeidsforhold. I dette tilfellet bør perioden for deltidsarbeidsplan ikke overstige 6 måneder (artikkel 74 i den russiske føderasjonens arbeidskode).

Trinn 5

Når du ansetter en ny ansatt på deltid, må dette faktum registreres i arbeidsavtalen og den tilsvarende bestillingen. Og når du overfører en ansatt som allerede jobber, trenger du søknaden hans, samt en avtale til arbeidskontrakten.

Trinn 6

I tillegg må foretakssjefen utstede et dekret om etablering av deltidsarbeid. Dette krever ingen spesiell form og gjøres vilkårlig. Videre er det i tidsskjemaet (skjema nr. T-12 eller nr. T-13) angitt hvor mye tid det faktisk er jobbet, i henhold til hvilke lønn blir beregnet.

Anbefalt: