Hvordan Påvirker En 12-timers Arbeidsdag Helsen?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Påvirker En 12-timers Arbeidsdag Helsen?
Hvordan Påvirker En 12-timers Arbeidsdag Helsen?

Video: Hvordan Påvirker En 12-timers Arbeidsdag Helsen?

Video: Hvordan Påvirker En 12-timers Arbeidsdag Helsen?
Video: ՀՐԱՇՔ ԼՈՒՐ. Բաքվից 10 գերի է վերադառնում Հայաստան 2024, Kan
Anonim

Forskere har lenge bevist at personer som jobber mer enn 10 timer om dagen er mye mer utsatt for sykdommer i kardiovaskulærsystemet enn de som tar 7-8 timer på jobb.

Regelmessig behandling er helsefarlig
Regelmessig behandling er helsefarlig

Kobler hjertesykdom til 12 timers arbeidsdager

For det første lider hjertet av overarbeid og akkumulert tretthet. Det er vanskelig å bevise en direkte sammenheng mellom utvikling av hjertesykdom og den 12-timers arbeidsdagen, men forskere har vært i stand til å bevise en klar avhengighet av forekomsten av disse plagene av stresset som denne gruppen mennesker får.

Hvorfor er stress farlig? Konstant stress påvirker kroppen negativt, det forstyrrer metabolske prosesser. Ofte fører en 12-timers arbeidsdag til at en person må gå på jobb, er usunn. Samtidig antas det at uregelmessig behandling i flere timer ikke påvirker menneskers helse negativt.

Forskere antyder at lang arbeidstid påvirker helsen negativt hvis en person jobber i denne modusen i flere år. Også i fare er personer som er overvektige, har høyt kolesterol, spiser dårlig, røyker eller bruker alkohol.

De negative effektene av en 12-timers arbeidsdag

De negative konsekvensene er avhengig av hvilken type arbeid personen utfører. De som jobber på kontoret mister vanligvis synet ganske snart. I tillegg kan problemer med bevegelsesapparatet utvikle seg fra konstant sitte. Cellulitt, blodbelastning, osteokondrose, hodepine, fedme - dette er bare noen av sykdommene som truer mennesker med en lignende jobb.

I tillegg øker risikoen for gastrointestinale sykdommer. De er resultatet av usunt kosthold, spiser hurtigmat, ikke har nok vann og flytende mat. Gastritt, sår, forstoppelse er konsekvensene av underernæring i lang tid.

Regelmessig søvnmangel fører til kronisk utmattelse, og denne plagen kan forårsake forstyrrelser i nervesystemet, trykkendringer og hjertesykdommer. Mangel på fysisk aktivitet av høy kvalitet påvirker også helsen negativt.

Det ble kjent at hjernen til middelaldrende arbeidere som jobber 12 timer om dagen fungerer mye dårligere. I tillegg, i kombinasjon med vanen med å røyke, førte slik "hjerneutmattelse" i noen tilfeller til senil demens.

12 timers arbeidsdag og depresjon

Finske forskere har vist at folk som jobber 12 timer om dagen, er utsatt for å utvikle depresjon. Samtidig klarte de å slå fast at negative sosiale eller demografiske faktorer ikke påvirket utviklingen av den depressive tilstanden hos fagene.

Til tross for alle disse deprimerende fakta, har den russiske føderasjonens arbeidskode gjentatte ganger forsøkt å innføre endringer angående forlengelse av arbeidsdagen til 12 timer. Spesielt eier eierne av store virksomheter for vedtakelsen av disse endringene.

Anbefalt: