Hvordan Betale For Et Sertifikat For Arbeidsuførhet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale For Et Sertifikat For Arbeidsuførhet
Hvordan Betale For Et Sertifikat For Arbeidsuførhet

Video: Hvordan Betale For Et Sertifikat For Arbeidsuførhet

Video: Hvordan Betale For Et Sertifikat For Arbeidsuførhet
Video: Forureningen fra bilproduktion er svær at gennemskue 2024, April
Anonim

I samsvar med artikkel 343 og 375 i føderal lov belastes sertifikatet for arbeidsuførhet og betales på en ny måte fra 1. januar 2011. Beregningsperioden for beregning av ytelser er endret. I henhold til endringene bør det tas 24 måneder for faktureringsperioden, ikke 12. Gjennomsnittlig daglig inntekt beregnes ved å dividere opptjente beløp med antall kalenderdager.

Hvordan betale for et sertifikat for arbeidsuførhet
Hvordan betale for et sertifikat for arbeidsuførhet

Det er nødvendig

  • - kalkulator;
  • - arbeidsbok for å beregne den totale tjenestetiden;
  • - en liste over lønnsopptjening i 24 måneder.

Bruksanvisning

Trinn 1

For å beregne godtgjørelsen for det midlertidige uførhetssertifikatet, beregne den gjennomsnittlige daglige inntekten til den forsikrede arbeidstakeren i 24 måneder. Hvis en person jobber hos bedriften din i mindre enn 24 måneder, er han forpliktet til å presentere inntektssertifikater fra alle arbeidsgivere for arbeidstiden i faktureringsperioden. Hvis sertifikatene ikke blir presentert, kan du gjøre en beregning basert på beløpene som faktisk er opptjent, delt på dagene som faktisk er arbeidet. Med en erfaring på mindre enn 6 måneder, må du alltid beregne fordelene for sertifikatet for arbeidsuførhet, basert på den gjennomsnittlige daglige minstelønnen.

Steg 2

I alle tilfeller må du bare belaste fordelen på det beløpet som 13% skatt er blitt holdt tilbake på. Engangsutbetalinger, materiell bistand, sykefraværsbetaling er ikke inkludert i det totale beregningsbeløpet.

Trinn 3

Legg opp alle dine 24 måneders inntekter. Del det resulterende tallet med 730 - dette er antall kalenderdager i faktureringsperioden. Resultatet vil være det grunnleggende gjennomsnittlige daglige beløpet for ytterligere opptjening av ytelser for sertifikatet for arbeidsuførhet. Den totale tjenestetiden for periodisering var den samme. Hvis den forsikrede arbeidstakeren har jobbet i mer enn 8 år, påløper 100% av den gjennomsnittlige daglige inntjeningen for alle dager med sykdom, fra 5 til 8 år, påløper 80%, opp til 5 år - 50%.

Trinn 4

Hvis den ansattes arbeidserfaring er mer enn 6 måneder, men mindre enn 24 måneder, eller det ikke er levert inntektsoppgaver for den angitte beregningsperioden, kan du opparbeide uføretrygdefordeler, og legge sammen alle beløpene som faktisk er opptjent. Del resultatet med antall kalenderdager den ansatte faktisk jobbet. Gjør deretter en beregning avhengig av lengden på tjenesten, beregnet for alle tilgjengelige oppføringer i arbeidsboken.

Trinn 5

Gjør den samme beregningen av kvoten for en kvinne som presenterte et sertifikat for arbeidsuførhet for graviditet og fødsel. Samtidig er det ikke nødvendig å ta hensyn til den ansattes erfaring i dette tilfellet, siden fødselspengene utbetales basert på 100% av den gjennomsnittlige daglige inntjeningen, multiplisert med antall dager som er angitt i sykefraværet.

Trinn 6

Hvis en kvinne har mindre enn 6 måneders arbeidserfaring, må du foreta periodiseringen basert på mengden av minstelønn.

Anbefalt: