Hvordan Fylle Ut Et Sertifikat For Arbeidsuførhet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fylle Ut Et Sertifikat For Arbeidsuførhet
Hvordan Fylle Ut Et Sertifikat For Arbeidsuførhet

Video: Hvordan Fylle Ut Et Sertifikat For Arbeidsuførhet

Video: Hvordan Fylle Ut Et Sertifikat For Arbeidsuførhet
Video: #15 Hvordan ser moderne arbeidsplasser ut? 2024, Kan
Anonim

Et sertifikat for arbeidsuførhet er et dokument som bekrefter midlertidig løslatelse fra jobben. Trygdekassen betaler for det. Hvis det blir skrevet inn unøyaktige data, blir ikke et slikt dokument betalt.

Hvordan fylle ut et sertifikat for arbeidsuførhet
Hvordan fylle ut et sertifikat for arbeidsuførhet

Bruksanvisning

Trinn 1

Stempelet til den medisinske institusjonen med navn og adresse er plassert i øvre høyre hjørne. I tillegg kan tittelen være skrevet eller håndskrevet.

Steg 2

I øvre høyre og nedre høyre hjørne er det også et stempel for sykemeldinger.

Trinn 3

I noen tilfeller må det påføres ytterligere sel. I det første tilfellet, når en person ikke har registrering på sykdomsstedet (for besøkende, forretningsreisende, som er på ferie i et gitt område). I det andre tilfellet, når de undersøkte borgere som ble sendt til medisinsk undersøkelse. Tetningen er plassert ved siden av signaturen til hodet som bekrefter konklusjonen.

Trinn 4

Avviket mellom selene i øvre hjørne og det nedre er tillatt når en pasient blir omdirigert til en annen medisinsk institusjon. Alle selene må være klare uten flekker og striper. Noen typer sel kan være uten navnet på institusjonen. Dette er psykiatriske klinikker, narkologiske, smittsomme sykdommer, AIDS-sentre.

Trinn 5

Sertifikatet for arbeidsuførhet må fylles ut uten blotting med en penn eller utskrift.

Trinn 6

På forsiden er det angitt om sykefraværet ble utstedt i utgangspunktet, eller dette er en fortsettelse av den tidligere utstedte, dato, måned (i ord), utgivelsesår, etternavn, fornavn, patronym av pasienten, alder (antall hele år), kjønn, fullt navn på organisasjonen der pasienten jobber. Det er også angitt om det ble utstedt sykemelding på hovedarbeidsstedet, eller på et deltidssted.

Trinn 7

De tilsvarende kolonnene indikerer sykdommen eller andre årsaker (for graviditet og fødsel), behandlingsregimet, notater om brudd på diett, fra hvilket tidspunkt og på hvilken dato diett ble krenket.

Trinn 8

I kolonnen "Unntak fra arbeid" angis utstedelsesdatoen eller (om nødvendig) datoen for neste utvidelse med arabiske tall. Legen setter en personlig signatur og segl.

Trinn 9

Hvis avgjørelsen tas av medisinsk kommisjon, blir signaturen til kommisjonens leder i tillegg satt.

Trinn 10

I linjen "Kom i gang" er datoen skrevet med ord.

Trinn 11

Hvis pasienten fortsetter å være syk, gjøres en tilsvarende oppføring. I det gamle arket skriver de at en ny er utstedt, og legger nummer, utstedelsesdato og legens underskrift.

Trinn 12

Hvis det opprettes funksjonshemning, stenges sykefraværet og det foretas en passende oppføring.

Trinn 13

Hvis sykefraværet går tapt, utstedes et duplikat.

Anbefalt: