Hvordan Sende Inn Et Krav Til Et Forsikringsselskap

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sende Inn Et Krav Til Et Forsikringsselskap
Hvordan Sende Inn Et Krav Til Et Forsikringsselskap

Video: Hvordan Sende Inn Et Krav Til Et Forsikringsselskap

Video: Hvordan Sende Inn Et Krav Til Et Forsikringsselskap
Video: Forstå forsikring på tre minutter - policen 2024, April
Anonim

Et krav til et forsikringsselskap er et dokumentert krav fra forsikringstakeren om erstatning for skade forårsaket i en forsikret hendelse. Eiendomsforsikringskontrakten inneholder alle reglene for prosedyren for innlevering og tilfredsstillelse av krav, men ikke mange vet hvordan de skal handle i slike situasjoner og hvordan de skal formaliseres.

Hvordan sende inn et krav til et forsikringsselskap
Hvordan sende inn et krav til et forsikringsselskap

Bruksanvisning

Trinn 1

Ofte kan et krav opprettes i form av et enkelt skjema - et skjema som vil bli gitt til deg på kontoret til forsikringsselskapet ditt, men du kan også angi alle kravene i en fri form, i henhold til de grunnleggende reglene for behandling av slike dokumenter.

Steg 2

Sørg for å oppgi detaljene til adressaten, det vil si forsikringsselskapet ditt. Vanligvis sendes krav til forsikringsselskapets direktør, så du må oppgi etternavn, fornavn, patronym, posisjon, navn og adresse til organisasjonen. All denne informasjonen er vanligvis angitt i øvre høyre hjørne av arket.

Trinn 3

Skriv deretter opplysningene dine, det vil si etternavn, fornavn, patronymic, adresse og telefonnummer. Deretter, i sentrum, skriv navnet på dokumentet "Krav" og beskriv all informasjon du vet om den forsikrede hendelsen. Dette kan være dato og sted for ulykken, dens art, mulige deltakere (hvis du for eksempel søker om bilforsikring) og fullstendig informasjon om dem, nummeret på forsikringen.

Trinn 4

Ikke glem å beskrive alle handlingene du tok, med angivelse av dato for kontakt med forsikringsselskapet, saksnummer og listen over dokumenter du har gitt til forsikringsselskapet og datoen de ble mottatt.

Trinn 5

Deretter, oppgi essensen av kravet. Dette kan være et brudd på vilkårene for betaling av forsikring, betaling av et ufullstendig beløp, eller noe annet. Skriv deretter hva du vil kreve fra selskapet, for eksempel rettidig erstatning for skade i et forsikret tilfelle.

Trinn 6

Skriv at hvis forsikringsselskapet nekter å oppfylle dine krav frivillig, vil du legge inn et krav i retten for materiell og moralsk skade.

Trinn 7

Nedenfor, angi listen over dokumenter som er knyttet til kravet eller kopiene derav, skriv at en annen kopi av kravet ble sendt av deg til Federal Insurance Supervision Service, eller enda bedre, gjør det, så vil de ansatte i forsikringsselskapet behandle deg mer ansvarlig.

Trinn 8

Ikke glem å sette datoen for utarbeidelsen og signaturen din nederst i dokumentet.

Trinn 9

Send kravet med vedlagte dokumenter med anbefalt post med leveringskvittering, eller skriv og send til forsikringsselskapet to eksemplarer av kravet, hvorav den ene skal returneres til deg med kvittering. Så hvis du går til retten, vil du kunne bevise at du kontakter forsikringsselskapet og passiviteten til de ansatte.

Anbefalt: