Hvordan Beregne Rullende Sykefravær

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Rullende Sykefravær
Hvordan Beregne Rullende Sykefravær

Video: Hvordan Beregne Rullende Sykefravær

Video: Hvordan Beregne Rullende Sykefravær
Video: Nærvær, sykefravær og sykmelding Frokostmøte mars 2019 2024, Kan
Anonim

Ikke en eneste person kan skryte av 100 prosent helse. Selv den sterkeste mannen kan kollapse med høy feber, rennende nese og ondt i halsen. Ikke overarbeid deg selv og gå på jobb i denne tilstanden. Bedre å gå sykemeldt for å forbedre helsen din.

Hvordan beregne rullende sykefravær
Hvordan beregne rullende sykefravær

Bruksanvisning

Trinn 1

I dag har en ansatt som ble tvunget til å gå sykemeldt og som brakte det tilsvarende dokumentet, rett til betaling for denne perioden. For at du skal kunne navigere i rettighetene dine, må du nøye studere reglene for å skaffe og betale sykefravær.

Steg 2

For å beregne mengden sykemeldinger, forberede du følgende informasjon: antall funksjonshemmede dager, mengden forsikringserfaring og gjennomsnittlig timelønn. Det er verdt å understreke at den siste indikatoren ikke bare inkluderer faktisk inntekt, men også beløpet som er trukket som skatt.

Trinn 3

Hvis du vil beregne sykefravær, bruk følgende formel. For å beregne sykefravær multipliserer du den gjennomsnittlige dagslønnen med antall arbeidsdager du var syk, samt med prosentandelen av betaling for dette sertifikatet.

Trinn 4

Dessverre fungerer dette systemet bare hvis du følger alle reglene. Spesielt når de første symptomene på sykdommen dukker opp, er det nødvendig å ringe en terapeut eller gå til legekontoret. Det spiller ingen rolle om du er registrert i dette området eller ikke.

Trinn 5

Ikke vent til du føler deg bedre, fordi legen har ikke rett til sykmelding med tilbakevirkende kraft.

Trinn 6

Ved ankomst på jobb skal du fremlegge et sertifikat for arbeidsuførhet til personalavdelingen, der de ansatte vil legge inn informasjon på den ansattes forsikringsjournal over sykefraværet. I fremtiden kommer dette dokumentet i hendene på en ansatt som er autorisert for sosialforsikring (denne funksjonen kan utføres av regnskapsfører). Beregningen av betalingsbeløpet utføres i regnskapsavdelingen.

Trinn 7

Det er noen flere ting du bør vurdere. For det første vil du ikke motta sykefravær fra akuttdoktorer eller på en blodtransfusjonsstasjon, så vel som i fysioterapiklinikker, sanatorier eller rettsmedisinske institusjoner. Du trenger ikke ha med deg et sertifikat utstedt av en lege fra en privat klinikk som utfører forretningsaktiviteter på jobb.

Trinn 8

For det andre har legen rett til å nekte deg sykemelding hvis du selv har skadet deg selv.

Trinn 9

For det tredje utstedes ikke sertifikatet til personer som har blitt skadet under påvirkning av alkohol eller forskjellige psykotrope stoffer.

Anbefalt: