Hvordan Arrestere Skyldnerens Eiendom

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Arrestere Skyldnerens Eiendom
Hvordan Arrestere Skyldnerens Eiendom

Video: Hvordan Arrestere Skyldnerens Eiendom

Video: Hvordan Arrestere Skyldnerens Eiendom
Video: Utleieeksperten Gratiskurs: Flippe eiendom 2024, Kan
Anonim

Når en person akkumulerer "offisiell" gjeld - til banken, staten, ekskona, blir han straffet. En av dem kan være beslag av eiendom. Som regel skjer dette ved en rettsavgjørelse i tilfeller der skyldneren regelmessig nekter å betale regningene og det tar lang tid å lete etter ham. Den samme prosedyren for beslag av eiendom er ganske enkel.

Hvordan arrestere skyldnerens eiendom
Hvordan arrestere skyldnerens eiendom

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du beslaglegger skyldnerens eiendom, må du utarbeide en beslagsakt - det kalles også en inventar. Det er nødvendig å indikere følgende data i den: etternavn, fornavn, patronym av alle de menneskene som var til stede i rommet under arrestasjonen; det fulle navnet på alle konfiskerte gjenstander med en detaljert beskrivelse av deres særpreg eller en liste over dokumenter som bekrefter eierskapet av denne varen; et foreløpig estimat av kostnadene for disse varene; type, volum og begrensning av retten til å bruke eiendom; et merke for beslaget må gjøres, og personen som tok med alle de konfiskerte gjenstandene for oppbevaring, skal angis. Du bør også merke deg at bobestyrer er klar over hva som venter ham i tilfelle underslag eller delvis bevilgning av eiendommen som ble overført til ham for oppbevaring. Sørg for å angi i oversikten om det var kommentarer eller uttalelser fra personer som var til stede som vitner.

Steg 2

Kontroller at inventaret er signert av namsmannen, som er ansvarlig for beslag av eiendom, vitner vitner og personen som vil beholde de beslaglagte gjenstandene. Hvis noen andre personer var til stede under arrestasjonen, må deres underskrifter også legges i inventaret. Sørg for å sjekke at riktig merke er satt på dokumentet hvis noen nektet å signere inventaret.

Trinn 3

Kopier av dette utkastet skal gis til den personen eller organisasjonen som tiltalte har gjeld til. Videre bør dette gjøres dagen etter at avgjørelsen er tatt. Hvis eiendommen blir tatt ut, er det nødvendig å advare umiddelbart.

Trinn 4

Reglene for beslaglegging av eiendom er beskrevet i artikkel 80 i den føderale loven "On Enecution Proceedings". Den bestemmer også perioden innen namsmannen må gjennomføre prosedyren for beslag av eiendom. I henhold til samme bestemmelse har namsmannen lov til å nekte å beslaglegge skyldnerens eiendom hvis han ser noen uoverensstemmelser.

Anbefalt: