Hvordan Bestemme Valg Av Arbeid

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Valg Av Arbeid
Hvordan Bestemme Valg Av Arbeid

Video: Hvordan Bestemme Valg Av Arbeid

Video: Hvordan Bestemme Valg Av Arbeid
Video: Arbeid til alle // Irenes valg episode 9 2024, Kan
Anonim

Før eller senere står mange av oss overfor spørsmålet om å velge jobb. Hvordan ta en så ansvarlig beslutning? Hvordan velge en jobb som ikke bare gir materiell inntekt, men også moralsk tilfredshet.

Hvordan bestemme valg av arbeid
Hvordan bestemme valg av arbeid

Bruksanvisning

Trinn 1

Først definerer du interessene dine. Det er sikkert noe du gjør best. Analyser tilbøyeligheter og evner. Nå på Internett og i litteraturen er det mange tester som hjelper med å bestemme tilbøyeligheter og evner til en person. Det er nødvendig å markere de viktigste av dem. Kanskje du er flink til å presentere materiale, opptrer foran et stort publikum, kanskje du liker å jobbe med tall eller er velbevandret i teknologi.

Steg 2

Tenk på hvilke yrker som mest kan avsløre dine evner. Bestem deg for dem, og samle deretter informasjon om dem: på profesjonelle nettsteder, se på arbeidet til venner og bekjente, i spesiell litteratur.

Trinn 3

Se etter stillingsannonser for disse spesialitetene for å bli kjent med de grunnleggende kravene til dette yrket. Kanskje du trenger spesialundervisning, kunnskap om språket eller spesialiserte dataprogrammer. Jobb med det.

Trinn 4

Det er like viktig å velge ikke bare en jobb, men også en arbeidsgiver.

Først av alt, se etter en høyt betalende jobb. Hvis du er en virkelig kunnskapsrik profesjonell, ikke nøl med å selge arbeidskraft og tid. Før du godtar tilbudet fra den første arbeidsgiveren, må du analysere situasjonen på arbeidsmarkedet, tilbudene fra andre selskaper.

Trinn 5

I tillegg er arbeidsforhold viktige. Kanskje plasseringen av organisasjonen, arbeidsplanen, organisasjonen av kontoret, komforten på arbeidsplassen og dets tekniske utstyr vil være av stor betydning for deg. En viktig rolle for de fleste arbeidssøkere spilles også av selskapets sosiale pakke, muligheter for videreutdanning og faglig utvikling.

Trinn 6

Vær veldig oppmerksom på mikroklimaet i selskapet. Allerede på intervjufasen kan du tegne et psykologisk portrett av lederen og teamet. Tenk på om du deler verdiene i organisasjonen, om du kan passe inn i teamet, tilpasse deg nye forhold.

Trinn 7

Husk at det er deg som velger en ny jobb, så ikke nøl under intervjuene for å spørre representanten for organisasjonen om alle interessepunktene for deg.

Anbefalt: