Hvordan Betale Deltidslønn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale Deltidslønn
Hvordan Betale Deltidslønn

Video: Hvordan Betale Deltidslønn

Video: Hvordan Betale Deltidslønn
Video: Part time Jobs with salary💰💵💰. Student life in Auckland NewZealand. Vlog-12 2024, April
Anonim

Registrering av ansatte for deltidsarbeid reiser ofte ulike spørsmål om hvordan man lager arbeidsplanen og hvordan man beregner lønn. Dette bør gjøres i samsvar med hvor lang tid det er jobbet.

Hvordan betale deltidslønn
Hvordan betale deltidslønn

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær oppmerksom på at godtgjørelsen til visse deltidsansatte utføres på en generell måte, i samsvar med arbeidsavtalen, for eksempel for arbeidstimer eller for produksjon. Av dette følger det at for å beregne lønnen til en deltidsarbeider, kan du velge lønn etter arbeidsdager eller timer, betale etter timepris eller daglig sats, eller betale etter arbeidsordre.

Steg 2

Tilordne en passende lønn. Det er viktig at den kan sammenlignes med lønnen til spesialister som jobber i denne stillingen på heltid.

Trinn 3

Betal lønn til alle ansatte i organisasjonen i samsvar med akseptert form for godtgjørelse, arbeidsplan og tariff som er fastsatt av personaldokumenter. Beregn og registrer periodiseringer ved hjelp av programmet "1C: Lønn og personelladministrasjon 8".

Trinn 4

Tenk på den fastlagte arbeidsplanen for deltidsarbeideren når du beregner. Det er en deltidsplan basert på standardbetingelser for en 40-timers fem-dagers uke. I samsvar med denne tidsplanen må deltidsarbeideren jobbe 4 timer hver dag.

Trinn 5

Følg regnskapsprinsippene til organisasjonen når du lager en algoritme for beregning av månedlig inntekt for en deltidsansatt. Tenk på en kombinasjon av parametere som mengden arbeid som tildeles en deltidsarbeider, form for godtgjørelse og størrelsen på lønnen. Hvis en ansatt ikke er i stand til å jobbe deltid på et bestemt tidspunkt, må du sette en mer fleksibel tidsplan for ham med timelønn eller betaling i samsvar med volumet på arbeidet. Vær oppmerksom på at lovgivningen forutsetter betaling av deltidslønn, som i hovedjobben, to ganger i kalendermåneden.

Anbefalt: