Hvordan Betale Sykefravær For Hjemmeskade

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale Sykefravær For Hjemmeskade
Hvordan Betale Sykefravær For Hjemmeskade

Video: Hvordan Betale Sykefravær For Hjemmeskade

Video: Hvordan Betale Sykefravær For Hjemmeskade
Video: Skattekort og frikort - hva er greia? 2024, April
Anonim

I samsvar med normene i arbeidslovgivningen er arbeidsgiveren forpliktet til å betale for dagene med arbeidsuførhet til ansatte. Ved beregning av sykefraværsytelser når du mottar en innenlandske skader, bør du bli veiledet av brevet fra FSS fra Den russiske føderasjonen nr. I følge dette dokumentet beregnes og utbetales godtgjørelsen fra den første dagen med uførhet i det beløpet som skyldes en bestemt spesialist.

Hvordan betale sykefravær for hjemmeskade
Hvordan betale sykefravær for hjemmeskade

Det er nødvendig

  • - kalkulator;
  • - produksjonskalender;
  • - lønn for beregningsperioden;
  • - Brev fra den russiske føderasjonens føderale sikkerhetstjeneste nr. 02-18 / 07-1243;
  • - sertifikat for arbeidsuførhet.

Bruksanvisning

Trinn 1

Etter at arbeidstakeren har levert et sertifikat for arbeidsuførhet, fortsett med beregningen av fordelene. Først definerer du perioden for beregningen. Som regel tas det et kalenderår for det, men under forutsetning av at arbeidstakeren jobber i bedriften i mer enn 12 kalendermåneder. Hvis en spesialist utfører offisielle oppgaver mindre enn den angitte perioden i et bestemt selskap, tar det for faktureringsperioden den tiden han faktisk er registrert i organisasjonen.

Steg 2

Beregn nå mengden gjennomsnittlig inntekt. For å gjøre dette, beregne lønnen for beregningsperioden. Legg sammen alle faktiske innbetalinger. Bruk lønnen når du gjør dette. Inkluder lønn, bonuser (årlig, månedlig, kvartalsvis). Det vil si at alle belønninger er permanente. Ekskluder bare engangsbetalinger. Dette, for eksempel, materiell bistand, sosiale fordeler ved fødselen av et barn.

Trinn 3

Del betalingsbeløpet med det totale antallet kalenderdager i faktureringsperioden. Resultatet er gjennomsnittsopptjeningen for beregning av sykepenger. Hvis en ansatt får en husstandsskade, betales dagene med arbeidsuførhet fra den dagen spesialisten kontaktet en medisinsk institusjon.

Trinn 4

Bruk ansattes funksjonshemming. Multipliser antall kalenderdager med sykefravær med gjennomsnittlig inntekt. Det mottatte beløpet betales i sin helhet til de spesialistene som har mer enn åtte års arbeidserfaring. Med en eksisterende arbeidserfaring på fem til åtte år, betales ansatte arbeidsuførhet med 80%. Hvis den ansattes arbeidserfaring er fra tre til fem år, beregnes godtgjørelsen basert på 60% av gjennomsnittsinntekten. Når arbeidsperioden er fra ett til tre år, betales dager med arbeidsuførhet med en sats på 50%. Hvis den ansatte har mindre enn ett års erfaring, beregnes sykefraværet ut fra 30% av gjennomsnittsinntekten.

Anbefalt: