Kontortrening På Kinesisk

Kontortrening På Kinesisk
Kontortrening På Kinesisk

Video: Kontortrening På Kinesisk

Video: Kontortrening På Kinesisk
Video: Kinesisk Kungfu trening i Kinaklassen på Møre Folkehøgskule 2024, April
Anonim

Oppvarming på kinesisk på kontoret (med andre ord Chi-Chun gymnastikk), i tradisjonell kinesisk medisin, brukes til både forebyggende og terapeutiske formål. Grunnlaget for denne oppvarmingen er et sett med øvelser som kompenserer for de negative effektene av å jobbe på kontoret.

Kontortrening på kinesisk
Kontortrening på kinesisk

Tren en

Sett deg på en stol, lukk øynene og rett ryggen. Nå legger du hendene på hoftene, presser albuene mot kroppen din, tar tommelen i en knyttneve med resten av fingrene. Begynn å puste gjennom nesen din i denne stillingen, trekk inn magen mens du puster inn, og skyv ut mens du puster ut. Du må starte en slik øvelse med 20 pust, og gradvis øke tallet til femti.

Øvelse to

Ta tuppen av nesen med tommelen og pekefingeren og gni den lett opp og ned tjue ganger. Denne øvelsen forbedrer blodsirkulasjonen i nesen, derfor vil den bidra til å forhindre forkjølelse.

Øvelse tre

Lukk øynene og bruk midtskjøtene på tommelen i sirkelbevegelse rundt øynene. Denne handlingen må gjøres tjue ganger fra nesebroen til templene, og deretter ytterligere tjue - til øyets indre hjørne. Massér deretter brynene over tommelen. Trekk til templene fra midten av pannen, også tjue ganger. Legg deretter hendene på knærne og roter til høyre og venstre med lukkede øyne. Denne øvelsen må også gjøres tjue ganger. Et slikt kompleks har en avslappende effekt på øynene og hele nervesystemet.

Øvelse fire

Legg venstre hånd på høyre skulder. I dette tilfellet er det bedre å heve høyre albue til skuldernivå. Hold ryggen rett. Skulder frem og tilbake i 20 sirkulære bevegelser. Gjør så denne øvelsen med den andre skulderen.

Øvelse fem

Masser ørene med begge hender. Lukk deretter ørene med håndflatene slik at fingrene er på baksiden av hodet. Trykk på langfingeren med pekefingeren for å massere trommehinnen. Denne øvelsen vil bidra til å takle hodepine og svimmelhet, og stimulerer også hjernens aktivitet.

Øvelse seks

Kryss armene bak på hodet og løft hodet opp slik at nakken og armene er imot hverandre. Denne øvelsen må gjøres ti ganger. Dermed forbedres blodsirkulasjonen i nakkeområdet.

For en mer utpreget effekt, bør en slik oppvarming gjøres regelmessig.