Hvilke Arbeidsforhold I Produksjonen Anses Som Skadelige Og Farlige

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Arbeidsforhold I Produksjonen Anses Som Skadelige Og Farlige
Hvilke Arbeidsforhold I Produksjonen Anses Som Skadelige Og Farlige

Video: Hvilke Arbeidsforhold I Produksjonen Anses Som Skadelige Og Farlige

Video: Hvilke Arbeidsforhold I Produksjonen Anses Som Skadelige Og Farlige
Video: Åpenhetsloven for næringslivet - en milepæl for menneskerettigheter og bærekraft 2024, April
Anonim

Skadelige arbeidsforhold inkluderer arbeidsforhold, hvis innvirkning kan forårsake en yrkessykdom hos en ansatt, en redusert arbeidsevne og føre til et helseproblem hos hans avkom. Det er flere fareklasser og flere typer farlige faktorer.

Det er til og med flere skadelige faktorer i smed
Det er til og med flere skadelige faktorer i smed

Typer skadelige faktorer

Fysiske faktorer inkluderer høy temperatur (for eksempel yrket til en termist som herder metalldeler og produkter), fuktighet (vask og vaskeri), lufthastighet (arbeid i åpne områder med sterk ventilasjon), termisk (infrarød) stråling (bakeri).

De to kategoriene inkluderer elektromagnetiske felt (røntgenstråler, mobile stasjoner) og ioniserende stråling (gjenstander for jernbanetransport). Også i denne listen er industriell støy, ultralyd (brukt til feiloppdagelse av støpegods, sveiser, plast, ved sliping av faste stoffer i væsker, til rengjøring og avfetting av deler, homogenisering av melk, skjæring, sveising av metall, knusing, boring av skjøre materialer, akselerering av gjæring under vinfremstilling), infralyd (vifter, kompressorer, dieselmotorer, elektriske lokomotiver, turbiner, jetmotorer), vibrasjoner (arbeider med en pneumatisk hammer - på veiene eller i gruvedrift), aerosoler (malingsarbeid - eksponering for aerosoler, acetoner, maling).

I samme kategori er det lysforhold: ingen eller utilstrekkelig belysning på arbeidsplassen, gjenskinn, pulserende lys eller overdreven lysstyrke (for eksempel sveisearbeid).

Kjemiske faktorer inkluderer stoffer og blandinger, inkludert noen biologiske stoffer: antibiotika, vitaminer, hormoner, enzymer, proteinpreparater. Et eksempel på kjemiske faktorer kan bli funnet i galvaniseringsindustrien: her er arbeidere engasjert i belegg av metallprodukter - galvanisering, oksidering, anodisering, forkroming.

Biologiske faktorer - arbeid med mikroorganismer: produsenter, levende celler og sporer i bakterielle preparater, samt interaksjon med patogene mikroorganismer som kan forårsake smittsomme sykdommer (arbeid i laboratorier).

Arbeidsprosessfaktorer - alvorlighetsgraden og intensiteten av arbeidskraft (for eksempel å bære tunge belastninger).

Det er yrker der arbeidstakere utsettes for flere skadelige faktorer på en gang. Disse inkluderer for eksempel smed: det er både en temperaturfaktor (varme) og støy (støy fra hammer og dør).

Fordeler for farlige arbeidere

I henhold til arbeidslovgivningen i Russland har en ansatt som driver med skadelig, farlig eller vanskelig arbeid rett til tilleggsutbetalinger, en fortrinnspensjon. I en slik produksjon etableres en kortere arbeidsdag, og den totale arbeidstiden per uke skal ikke overstige 36 timer.

For å beskytte arbeidstakere i farlige næringer, er obligatoriske innledende og periodiske medisinske undersøkelser og undersøkelser gitt, samt utstedelse av spesielle klær og personlig verneutstyr. Disse inkluderer vaske- og nøytraliseringsmidler, melk, terapeutisk og profylaktisk ernæring. Det er sant at de kan erstattes med kompensasjonsutbetalinger.

Anbefalt: