Hvordan Finne En Liste Over Yrker Med Skadelige Arbeidsforhold

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne En Liste Over Yrker Med Skadelige Arbeidsforhold
Hvordan Finne En Liste Over Yrker Med Skadelige Arbeidsforhold

Video: Hvordan Finne En Liste Over Yrker Med Skadelige Arbeidsforhold

Video: Hvordan Finne En Liste Over Yrker Med Skadelige Arbeidsforhold
Video: FORDELE MED AT LEVE I TYRKIET // PERMANENT BOLIG I TYRKIET // Flytte til Tyrkiet i 2021 - JA! 2024, April
Anonim

I henhold til gjeldende lovgivning er virksomheter med skadelige arbeidsforhold forpliktet til å gi sine ansatte visse fordeler og garantier. Hvilke forhold anses å være skadelige, og hvor kan du finne en liste over yrker der disse forholdene er oppført?

Hvordan finne en liste over yrker med skadelige arbeidsforhold
Hvordan finne en liste over yrker med skadelige arbeidsforhold

Hvor du skal se etter en liste over skadelige forhold

For å bestemme et yrke som tilhører skadelige kategorier, bør man studere dekretet fra Den russiske føderasjonens regjering nr. 870 "Om etablering av redusert arbeidstid, årlig tilleggsbetalt permisjon, økte lønn for arbeidere som jobber med tungt arbeid, arbeid med skadelige / farlige og andre spesielle arbeidsforhold "…

Du kan finne en liste over "skadelige" stillinger i kollektivavtalene eller bransjeavtalene til noen virksomheter.

Denne resolusjonen forplikter departementet for helse og sosial utvikling til å godkjenne en liste over stillinger, yrker og bransjer som gir en ansatt rett til gratis terapeutisk og profylaktisk ernæring, vitaminpreparater, ekstra lønnet permisjon og andre passende tiltak for ansatte i farlige yrker.

Skadelige forhold i ansettelseskontrakter

I nærvær av skadelige eller farlige arbeidsforhold er arbeidsgiveren forpliktet til i arbeidsavtalen å oppgi informasjon om arbeidsfunksjon, arbeidstid, kompensasjon og betalingsbetingelser, tilleggsutbetalinger, godtgjørelser og insentivutbetalinger. Også ansatte i farlige næringer har ikke lov til å jobbe mer enn 36 timer i uken. Ytterligere årlig permisjon på bekostning av foretaket, i henhold til arbeidsavtalens vilkår, gis til personer som arbeider i sonen med radioaktiv forurensning eller i steinbrudd / gruver (underjordisk og gruvedrift).

Ansatte i virksomheter hvis arbeid er forbundet med skadelige fysiske, kjemiske eller biologiske faktorer har også rett til betalt permisjon.

I dekretet heter det at minimumsperioden for betalt permisjon er en kalenderuke. Det blir vanligvis gitt til ansatte som har jobbet under farlige forhold i minst elleve måneder i løpet av arbeidsåret. Hvis arbeidstiden er kortere, blir ferieperioden gitt i samsvar med arbeidstiden. Samtidig praktiseres ikke betaling av økonomisk kompensasjon i stedet for å bruke ekstra permisjon - slike betalinger er bare mulig etter avskjedigelse av den ansatte.

Den eneste advarselen ved å få betalt permisjon er kravet om arbeidserfaring under skadelige arbeidsforhold - dessuten inkluderer tjenestetiden bare den tiden som faktisk ble jobbet under disse forholdene.

Anbefalt: