Hvilke Regler Utgjør Koden For Profesjonell Etikk

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Regler Utgjør Koden For Profesjonell Etikk
Hvilke Regler Utgjør Koden For Profesjonell Etikk

Video: Hvilke Regler Utgjør Koden For Profesjonell Etikk

Video: Hvilke Regler Utgjør Koden For Profesjonell Etikk
Video: Professional Ethics ( Code of Ethics & Code of Professional Conduct) 2024, April
Anonim

Koden for profesjonell etikk er et spesialisert dokument som gjelder representanter for et bestemt fagmiljø. Slike handlinger etablerer vanligvis normene for profesjonell atferd, detaljene i forholdet til klienter, tiltak for disiplinæransvar og fremgangsmåten for å bringe til det.

Hvilke regler utgjør koden for profesjonell etikk
Hvilke regler utgjør koden for profesjonell etikk

Den nåværende trenden mot opprettelse av selvregulerende fagmiljøer i det russiske rettsmiljøet har nødvendiggjort utvikling av spesielle dokumenter - koder for profesjonell etikk. Slike handlinger blir vedtatt av styringsorganene i et bestemt samfunn og gjelder for alle dets medlemmer. Normene som er inkludert i koden for profesjonell etikk, er overveiende av moralsk, etisk og prosessuell art, ofte medfører ikke brudd på dem en samtidig brudd på gjeldende lovgivning. Likevel kan organene til det relevante fagmiljøet bringe overtredere til disiplinært ansvar, frata dem deres spesielle status, som også er nedfelt i slike koder.

Hovedinnhold i yrkesetiske koder

For tiden er det mange koder for profesjonell etikk, som hver gjelder for et bestemt utvalg av enkeltpersoner eller juridiske enheter, forenet av arten av deres aktiviteter. Så det er "Koden for profesjonell etikk til en advokat", "Koden for revisors profesjonelle etikk", "Koden for profesjonell etikk til ikke-statlige pensjonsfond" og en rekke andre.

Hovedinnholdet i koden er vanligvis delt inn i to semantiske deler. Den første inneholder generelle normer og prinsipper for profesjonell aktivitet på det aktuelle feltet. Den andre etablerer reglene for samhandling med kunder i prosessen med å utføre disse aktivitetene. Så, den første delen av "Code of Professional Ethics of a Lawyer" beskriver de generelle prinsippene for sin virksomhet (ære, verdighet, uavhengighet og andre), og den andre - kravene når man kommuniserer med klienter (et forbud mot kjent kommunikasjon med en klient, et forbud mot offentlige uttalelser om skyldbevis rektor og andre).

Disiplinæransvar i en kode for profesjonell etikk

Koder for profesjonell etikk kan ikke bare betraktes som rådgivende dokumenter, siden de fleste av dem inneholder en beskrivelse av prosedyren for å anvende sanksjoner for brudd på etiske standarder. Dermed inkluderer "Code of Professional Ethics of a Lawyer" en egen seksjon med tittelen "Procedural Features of Disciplinary Proceedings", som beskriver begrunnelsen for å iverksette disiplinærsaksbehandling, prosedyren for å vurdere saken, og hvilke typer og egenskaper sanksjonene har brukt. Den alvorligste typen ansvar er vanligvis fratakelse av spesialstatus, hvoretter krenker etiske normer faktisk forlater det relevante fagmiljøet.

Anbefalt: