Hvordan Tegne En Arv I Henhold Til Loven

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tegne En Arv I Henhold Til Loven
Hvordan Tegne En Arv I Henhold Til Loven

Video: Hvordan Tegne En Arv I Henhold Til Loven

Video: Hvordan Tegne En Arv I Henhold Til Loven
Video: Вас не коснется беда, если у Вас есть это в доме. Народные приметы про соль, как привлечь удачу 2024, April
Anonim

Det er mulig å utarbeide en arv etter loven hvis det ikke er noen vilje. I dette tilfellet styres de av de normative lovbestemmelsene i del fire av den russiske sivilrettslige lovgivningen og lovgivningen om notarier. Disse dokumentene inneholder normer som bestemmer grunnlaget for å godta arven, prosedyren for registrering og sekvensen av arvinger.

Hvordan tegne en arv i henhold til loven
Hvordan tegne en arv i henhold til loven

Bruksanvisning

Trinn 1

I følge loven er det syv linjer med arv etter loven. Førsteordens arvinger inkluderer testatorens foreldre, ektefelle, barn og barnebarn. Den andre fasen består av avdødes besteforeldre, søstrene og brødrene. Tredje ordens arvinger er pårørende til den avdøde. Arvinger til fjerde trinn er oldefedre og oldemødre. Den femte linjen inkluderer fettere, barnebarn, besteforeldre. Den sjette linjen består av fettere og nevøer, tanter og onkler, oldebarn og oldebarn. Og til slutt er arvinger til syvende ordre stefar, stemor, stesønner og stedsdøtre til testatoren.

Steg 2

Kontakt en notarius etter å ha funnet ut hvilken linje du er arving. Dette er nødvendig for å begynne å formalisere arven. Du må betale et statlig gebyr på 0,3% av den totale verdien av testamente eiendommen eller pengene. Ved registrering av en arv for fast eiendom pålegges avgiften lagerbeholdningsverdien, og ikke markedsverdien. Hvis vi snakker om arven til en tomt, blir statens avgift pålagt matrikkelverdien.

Trinn 3

I tillegg må du betale for tjenestene til en notar for å utarbeide de nødvendige dokumentene. Kostnadene for tjenester kan ikke overstige de fastsatte takstene på notariatkontoret. Notaren utarbeider et sertifikat for arverettigheter. Som regel koster utarbeidelsen av et dokument om retten til løsøre ikke mer enn 500 rubler, for fast eiendom overstiger det ikke 3000.

Trinn 4

Registrering av arv ved lov begynner med åpning av en arvesak. Du må utarbeide en dødsattest fra testatoren, et attest fra det siste bostedet, dokumenter som bekrefter familiebånd med den avdøde. Som sistnevnte kan du bruke fødselsattest, ekteskapsattest, dokumenter som sertifiserer adopsjon eller adopsjon, etc.

Trinn 5

Det er tilfeller når arvinger til forskjellige køer ikke kan løse problemet med å godta arven fredelig. Da må du finne en notarius som allerede har åpnet en arvesak, og informere om tilstedeværelsen av andre arvinger til den avdødes eiendom.

Trinn 6

Du må klargjøre alle dokumenter for den arvede eiendommen, gjenopprette de tapte. Du kan be om hjelp fra advokater som vil gjøre dette for deg. Først etter at du har samlet den nødvendige listen, vil notaren kunne begynne prosedyren for å utstede et sertifikat for retten til arv. Om nødvendig utsteder notarius et sertifikat for åpning av en notarius.

Trinn 7

Hvis du ikke kan samle de nødvendige dokumentene som viser at testatorens eierskap til eiendommen, må du gå til retten. I dette tilfellet avgir arvingen en erklæring om påstand om inkludering av den arvede eiendommen i boet eller en påstand om anerkjennelse av arvingens eierskap til den arvede eiendommen.

Trinn 8

Retten tar en avgjørelse om aksept eller avvisning av saksøkerens påstander med en merknad om ikrafttredelse, i tillegg utsteder den en kopi av dokumentet, som må gis til en notarius for å være vedlagt en notariusfil. Etter det utsteder notaren et sertifikat for arverettigheter.

Anbefalt: